In deze uithoek van Zuid-Afrika bewonder je honderden unieke plantsoorten

In deze uithoek van Zuid-Afrika bewonder je honderden unieke plantsoorten

door Charlotte de Vries

“Weinig toeristen bereiken dit uiterste puntje van de Noord-Kaap. Maar áls ze dat doen…”

Het is stikheet. Ik zet de airco van de jeep wat harder aan terwijl de toegangspoort tot het Richtersveld National Park langzaamaan in m’n achteruitkijkspiegel verdwijnt. In de zomer loopt de temperatuur in deze woestijn op tot wel vijftig graden. Je zou denken dat er daardoor geen leven mogelijk is. Maar het natuurpark is het thuis van het Nama-volk. Allerlei antilopen en reptielsoorten struinen er rond. En van de 2.700 plantensoorten die hier groeien, groeien er 560 alléén hier!

Ik rijd met een goede vriendin naast me een aantal schitterende bergpassen af. We wijzen naar dorre valleien, klipspringers, gemsbokken en kokerbomen. Na een tijdje komen we aan bij Sendelingsdrift, waar we onze tent uitklappen voor de nacht. De volgende dag pakken we het pontje dat ons naar de overkant van de Oranjerivier brengt. Dan zijn we in Namibië! Het Richtersveld National Park loopt hier over in het /Ai/Ais-Richtersveld Transfrontier National Park. En dit deel van het natuurpark beslaat de grootste kloof van Afrika: de Fish River Canyon

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 195 reizen naar Zuid-Afrika

Eerst kon ik er nog wel in komen dat weinig toeristen naar deze meest afgelegen plek van Zuid-Afrika rijden. Maar sinds ik het /Ai/Ais-Richtersveld Transfrontier National Park eenmaal heb bezocht, begrijp ik er niks meer van. Ja, je hebt een 4x4 en wat voorbereiding nodig, maar wat je ervoor terugkrijgt is onvoorstelbaar: een reis naar twee landen en een van de mooiste natuurwonderen van Afrika.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors