Hier haal je de lekkerste ‘pies’ van heel Zuid-Afrika

Hier haal je de lekkerste ‘pies’ van heel Zuid-Afrika

door Charlotte de Vries

“Ik was niet zo’n enorme fan van het industriële stadje Mosselbaai, totdat ik Het Deegmeisje ontdekte…”

Met het waanzinnige Knysna en Tsitsikamma National Park achter de kiezen, begon ik niet bepaald te stuiteren van Mosselbaai. Het havenstadje beschikt over een verschrikkelijk mooie, ruige kustlijn. Maar het plaatsje zelf oogt industrieel; niet al te gezellig. En tóch zou ik Mosselbaai weer op de route zetten voor m’n volgende rondreis door Zuid-Afrika…

Ik bracht een ochtend door in het Bartolomeu Dias Museum en reed terug naar het bijzondere hotelletje waar ik sliep: de Santos Express, een oude trein die uitkijkt op Santos Beach. Daar raakte ik aan de praat met een nogal stevige vrouw. Ze werkte bij bakkerij Het Deegmeisje, volgens haar de béste bakkerij van Zuid-Afrika.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 205 reizen naar Zuid-Afrika

Tien minuten later stond ik voor de deur. Het sobere gebouw ziet er niet echt veelbelovend uit. Toch hangt er een bordje met ‘Beste pastei in die kontrei!’ boven de ingang. Ik vertrouw het nog steeds niet als ik de doodnormale zaak binnenloop. Maar dan bestel ik een typische ‘pie’ met kaas en ham. Ik ben geen culinair schrijver, dus ik zeg het gewoon even zo: dat pasteitje was zó ónwijs lékker dat ik er gelijk nog drie heb besteld en me er misselijk aan heb gegeten. Zet ‘m op je to-do-lijst voor de Garden Route!

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors