Stadswandeling Port Elizabeth

Stadswandeling Port Elizabeth

door Getaway Travel

In 1820 vestigden de eerste kolonisten zich in Port Elizabeth. Hierdoor bezit de stad een groot aantal historische gebouwen, musea, gedenktekens en standbeelden. Vooral de Victoriaanse gebouwen zijn ronduit prachtig. Maak bijvoorbeeld eens een wandeling door het oude stadscentrum. Want behalve een indrukwekkende architectuur hebben deze gebouwen vaak ook een belangrijke historische waarde.

Fort Frederick

Begin bij Fort Frederick aan Belmont Terrace. Dit kleine, vierkante fort werd in 1799 door de Britten als grensversterking gebouwd om een invasie van de Fransen te voorkomen en tegelijk de opstandige Boeren in het achterland te controleren.

ZELF NAAR Port Elizabeth?

Bekijk alle 28 reizen naar Port Elizabeth

Loop verder over Belmont Terrace en sla rechtsaf de Prospect Road in. Hier zie je de Drill Hall, een vrijwilligersregiment uit 1856. Even rechtdoor, op Castle Hill nummer 7, ligt een van de oudste huizen van de stad. Hier is nu een museum gevestigd.

City Hall

Aan het einde van de straat bevindt zich een van de hoogtepunten van het historische centrum van Port Elizabeth: de City Hall. Dit stadhuis is gebouwd tussen 1858 en 1862 en staat aan de rand van een mooi plein. Er is een replica van het kruis van Bartolomeu Dias uit 1488 te zien. Deze Portugese ontdekkingsreiziger zette in dat jaar voor het eerst voet aan wal in Zuid-Afrika en plaatste een stenen kruis.

Achter het stadhuis staat de Campanile, een 52 meter hoge toren, ter herinnering aan de Britse kolonisten. Terug op het plein loop je naar de Chapel Street richting een ander hoogtepunt: Donkin Street. De schilderachtige Victoriaanse huizen zijn gebouwd tussen 1860 en 1880. Deze straat is in 1967 tot nationaal monument uitgeroepen.

Donkin Reserve

Tegenover ligt het Donkin Reserve vanwaar je mooi uitzicht over de stad hebt. De piramide is een herinnering aan Elizabeth Donkin, de vrouw van Sir Rufane Donkin, de voormalige gouverneur van de voormalige Kaapprovincie. Op het plakkaat staat: 'One of the most perfect human beings, who has given her name to the town below'.

Loop je weer naar de Belmont Terrace kom je langs het Edward Hotel. Dit is een schitterend, goed bewaard hotel met een Edwardiaanse bouwstijl.

Port Elizabeth ligt aan de kust in Oost-Kaap.

Reizen Port Elizabeth

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors