Bayworld

Bayworld

door Getaway Travel

Bayworld is een van de beste en grootste museumcomplexen van Zuid-Afrika. Het bevat het Port Elizabeth Museum, het Oceanarium, Snake Park en No 7 Castle Hill. Alles in het complex is gericht op onderzoek en onderwijs en tegelijkertijd ook op het behoud van het natuurlijke en culturele erfgoed van Zuid-Afrika.

Bayworld ligt vlak ten zuiden van het centrum van Port Elizabeth vlak aan de Beach Road in Humewood. No 7 Castle Hill bevindt zich in het centrum van Port Elizabeth aan Castle Hill.

ZELF NAAR Port Elizabeth?

Bekijk alle 37 reizen naar Port Elizabeth

Het museumcomplex

Het Port Elizabeth Museum is een van de oudste musea van het land en toont zowel wat van de natuurlijke als van de historische geschiedenis van Zuid-Afrika. Je ziet hier skeletten van walvissen, haaien en dinosaurussen en oude kostuums, een bibliotheek en er is een mooie kralencollectie van de Xhosa.

Het Oceanarium is een spectaculair waterparadijs met een gigantische watertank waarin dolfijnen hun kunsten vertonen. Hier leven ook kolonies zeehonden en pinguïns. Naast verschillende dolfijnenshows is er ook ruimte voor onderzoek en educatie. Hier wordt duidelijk de boodschap voor een beter milieu en respect voor de natuur naar buiten gebracht.

Snake Park is leuk voor slangenfans en het No 7 Castle Hill Museum is interessant vanwege de historie. Dit pittoreske Victoriaanse huis uit 1827 is een van de oudste bewoonde panden van Port Elizabeth en toont hoe de eerste kolonisten leefde vlak na hun aankomst. Op de website van Bayworld vind je meer over de bibliotheek en andere praktische informatie.

Reizen Port Elizabeth

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors