Is een self-drive door het Krugerpark wel veilig?

Is een self-drive door het Krugerpark wel veilig?

door Charlotte de Vries

Ja. Zolang je de regels van het Krugerpark opvolgt, is het veilig om met je eigen (huur)auto op safari in het wildpark te gaan. Ongelukken komen vrijwel alleen voor onder toeristen die zich niet aan de veiligheidsmaatregelen houden, overmoedig raken en de wilde dieren uitdagen. Dit geldt ook voor de twee Britse toeristen in het filmpje dat viral ging hieronder.

Niet alleen voor je eigen veiligheid, maar ook voor het welzijn van de dieren dien je de regels van het Krugerpark op te volgen. Dieren kunnen overmatig stress ervaren, zichzelf verwonden of zelfs worden doodgeschoten in verband met de veiligheid van mensen. Het laatste overkwam de olifant die de twee Britse toeristen aanviel.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 212 reizen naar Zuid-Afrika

Hoe je ervoor zorgt dat jou dit niet overkomt? We raden je aan om eerst met een ranger op safari te gaan. Laat de ranger jouw auto besturen of ga mee op een tour. Zo zie je hoe een professional zich door het park manoeuvreert én doe je belangrijke kennis over de dieren op: je leert bijvoorbeeld dat je nóóit uit het raam moet hangen en tenminste twintig meter afstand van olifanten moet bewaren.

Daarna kan je zelf op pad. Als je simpelweg beseft dat je te gast bent in het territorium van wilde dieren, is een self-drive door het Krugerpark een ongeëvenaarde ervaring.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors