De 5 leukste stranden van Zuid-Afrika

De 5 leukste stranden van Zuid-Afrika

door Maurice Kosterink

Droom jij soms ook weg naar een groot, parelwit strand? Uitkijkend naar een blauwe zee, waar walvissen en dolfijnen uitspringen. En dat allemaal dichtbij grote steden? Dan zijn de stranden van Zuid-Afrika precies wat je zoekt!

Welke stranden zijn dat precies? Dat vertellen we je graag. We hebben de vijf leukste stranden van Zuid-Afrika voor je op een rij gezet.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 215 reizen naar Zuid-Afrika

5. Boulders Beach zit vol kleine obers

Wie dacht dat je op Boulders Beach rustig je handdoek uitslaat om te genieten van de Zuid-Afrikaanse zon, heeft het goed mis! Op dit strand tussen een paar grote stenen vlakbij Kaapstad, krioelt het namelijk van de pinguïns. De kleine vogels die er uitzien als obers zijn niet schuw. Je kan de bijna drieduizend pinguïns van dichtbij bewonderen.

4. Bij Umhlanga Rocks kom je heerlijk tot rust

Ben je niet zo van de vogels? Reis dan naar Umhlanga Rocks, niet ver van Durban. Hoewel dit een van de populairste stranden van Zuid-Afrika is, kom je hier toch tot rust onder een parasol met uitzicht over een blauwe zee. Uit die zee komt af en toe een knappe dolfijn naar boven. En misschien komt er ook nog een knappe Zuid-Afrikaanse surfer naar boven. Wat wil je nog meer?

3. Algoa Bay is voor de sportievelingen


Algoa Bay is gemaakt voor de watersportliefhebbers. Hier kan je namelijk perfect zeilen en surfen. En dat is ook ten zeerste aan te raden, want iets verder in het water vang je af en toe een glimps op van een walvis. Toch meer van de romantische wandelingen? De baai is maar liefst veertig kilometer lang en brengt je langs zandduinen, grote rotsen en zelfs Port Elizabeth.

2. Duikers halen hun hart op bij Sodwana Bay


Sodwana Bay is een van de beste stranden van Zuid-Afrika om te duiken of snorkelen. Hier zwem je met octopussen tussen verschillende koraalriffen met hier en daar een walvishaai. Aangezien Sodwana Bay deel uitmaakt van het grote iSimangaliso Wetland Park, is er boven water ook veel wildlife te spotten. Schrik niet als er opeens een olifantenfamilie naast je komt zonnen.

1. Scheveningen verbleekt bij Camps Bay

Camps Bay is een van de meest spectaculairste stranden van Zuid-Afrika. Ten eerste omdat het zand parelwit is. Ten tweede omdat de gigantische Tafelberg het decor vormt voor het strand. Je weet bijna niet of je moet kijken naar de blauwe zee, of naar de reusachtige berg op de achtergrond. Staren naar de Tafelberg doe je hier trouwens wel met een heerlijke cocktail in je hand die je bestelt in een van de vele barren rondom het strand.

Wil je alle stranden van Zuid-Afrika afgaan? Bekijk hier ons reisaanbod en droom alvast weg naar een van deze stranden van Zuid-Afrika.

fotocredits: Martie Swart | Mig Gilbert | H Dragon

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors