Top 7 spullen die je moet meenemen op safari

Top 7 spullen die je moet meenemen op safari

door Charlotte de Vries

Ik ga op safari en ik neem mee… Nee, niet alleen jezelf. Een safari in Zuid-Afrika vergt wat voorbereiding. Het zou zonde zijn als je de Big Five niet kunt zien omdat je je zonnebril bent vergeten, toch?

Precies. Daarom hebben we een lijstje gemaakt met spullen die je moet meenemen op safari in Zuid-Afrika. En dan niet alleen voor de sloddervossen die hun zonnebril zijn vergeten; bij de komende zeven spullen staat lang niet iedereen stil. Dus pak ze gauw in!

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 214 reizen naar Zuid-Afrika

7. Waterproof-tas

Een waterproof-tas verwacht je waarschijnlijk niet in dit rijtje. Met of zonder waterproof-tas: je wil in het Krugerpark liever niet zwemmen, samen met de krokodillen en de nijlpaarden. Dat ga je dus ook niet doen.

Waar een waterproof-tas wél handig voor is, is om je spullen te beschermen tegen opwaaiend zand en met stof-douchende olifanten. Camera's, telefoons, boeken, handdoeken - nouja, alles eigenlijk - kan vies worden of zelfs beschadigen door al dat stof.

6. Antihistamine

Je weet maar nooit waar je overal allergisch voor bent. Tijdens je rondreis door Zuid-Afrika kan je daar achterkomen, maar liever niet. Neem het zekere voor het onzekere en stop een pakje antihistamine in je tas.

5. Verrekijker

Tijdens een rit door het grote Addo Elephant National Park of een wandeltocht door het Mapungubwe National Park komt een verrekijker goed uit. De dieren staan soms ver in de verte en voordat ze je ruiken en wegrennen, wil je ze natuurlijk beter zien! Dus als je de Big Five wil spotten: neem een verrekijker mee.

4. Gepaste kleding

Je hebt vast wel een plaatje in je hoofd van een typisch safaripak. Kaki overhemd, hoed, donkere zonnebril, hoge sokken… Ja, dat is dus niet zomaar een Amerikaanse toeristenoutfit. Dat safaripak heeft zowaar een doel.

Felle kleuren en vooral gele tinten trekken insecten aan en schrikken dieren af, dus draag neutrale kleuren. Een hoed en zonnebril draag je om je tegen de felle Afrikaanse zon te beschermen. Dichte schoenen zijn fijn voor lange wandelingen en houden de onwelkome diertjes buiten. Daarnaast adviseren we je om een kleedje mee te nemen, want de avonden kunnen koud zijn!

3. Zonnebrandcrème

Hoge factor, waterproof. Zonnebrandcrème is zó belangrijk. Vooral als je een safari maakt op het water, zoals op het nijlpaardenmeer van St. Lucia, is zonnebrandcrème een must. Je wil niet als een kreeft terugkomen in je hotel. Laat staan een week langer in je hotel blijven liggen met een zonnesteek.

2. DEET

In het Krugerpark komt malaria voor. We horen niet vaak van reizigers dat ze er malaria zijn opgelopen, maar het risico is er. Als je ervoor kiest om geen malariatabletten te slikken, is het des te belangrijker dat je je goed beschermt tegen muggen.

Anti-muggenspray met een zo hoog mogelijk percentage DEET werkt het beste. En niet alleen tegen malariamuggen, maar ook tegen nare insecten, spinnen en je wil niet weten wat nog meer.

1. Camera met zoomlens

Natuurlijk. Een camera. Je wil álles vastleggen en aan het thuisfront laten zien. Zoals we eerder al zeiden: je ziet de dieren niet altijd van dichtbij, dus zorg ervoor dat je een goede zoomfunctie op je camera hebt. Een 300mm-lens is perfect. Je kunt er zelfs een verrekijker mee vervangen!

Ben je klaar om op safari in Zuid-Afrika te gaan? Bekijk het aanbod van de beste reisorganisaties.

Fotocredits: Canned Muffins | Walter Scharer | Tim Parkinson | Yogendra Joshi

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors