Is het veilig voor een vrouw om alleen door Zuid-Afrika te reizen?

Is het veilig voor een vrouw om alleen door Zuid-Afrika te reizen?

door Getaway Travel

Voor een vrouw is het risicovol om alleen door Zuid-Afrika te reizen. Ook mannen raden we aan om voorzichtig te zijn op een soloreis. Je begeeft je nou eenmaal in een ontwikkelingsland waar berovingen en dergelijken geregeld voorkomen. Tijdens een soloreis loop je hier meer kans op dan wanneer je met een groep reist. Daarmee sluiten we een soloreis, voor zowel mannen als vrouwen, echter niet geheel uit.

Er zijn verschillende veiligheidsmaatregelen die je als soloreiziger kunt treffen. Om te beginnen: reis met de BazBus in plaats van met een eigen huurauto. Deze bus rijdt langs de bekende route van Johannesburg naar Kaapstad en stopt onderweg bij veertig verschillende dorpen en steden. Je kan uitstappen waar en wanneer je wil: er zit geen (tijds)limiet aan het ticket. Fijn aan de BazBus is dat je altijd in een groep reist en voor de deur van je hostel, lodge of hotel wordt afgezet. Je reist dus van deur tot deur.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 215 reizen naar Zuid-Afrika

Daarnaast zijn er bepaalde dingen die je beter wel en niet kunt doen wanneer je op bestemming bent. Allereerst, ga nooit alleen in het donker op pad. Zelfs in een groep is het in de meeste streken verstandig om het donker te vermijden. Ten tweede, blijf in de toeristische gebieden. Wil je toch van de gebaande paden afwijken? Kijk of je een reismaatje mee kunt nemen en laat aan de receptie weten waar je heengaat en hoe laat je verwacht terug te zijn. Tenslotte, gebruik je gezonde verstand en geniet van dit schitterende land!

Ga je toch liever mee met een groepsreis? Bekijk hier het aanbod van de beste reisorganisaties!

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors