Zijn de verkeersregels in Zuid-Afrika anders dan in Nederland?

Zijn de verkeersregels in Zuid-Afrika anders dan in Nederland?

door Emma van Kampen

Ja. De verkeersregels in Zuid-Afrika zijn anders dan in Nederland. Het grootste verschil is dat er in Zuid-Afrika aan de linkerkant van de weg wordt gereden en er rechts wordt ingehaald. Vooral op rotondes is dit nog even wennen. Maak je een foutje? Dan wordt de boete vaak afgetrokken van je creditcard door je autoverhuurbedrijf. Maar er zijn ook veel toeristen die door corrupte politieagenten staande worden gehouden en gevraagd worden om de boete ter plekke contant te betalen. Doe dit niet! Je wordt namelijk opgelicht...

En daar heb je natuurlijk geen zin in! Let daarom ook op het achthoekige stopbord dat bij veel gelijkwaardige kruispunten staat. Iedere bestuurder moet voor dit bord stoppen en zijn weg vervolgen in volgorde van aankomst. En bedenk dat de maximumsnelheden anders zijn dan in Nederland. In Zuid-Afrika mag je binnen de bebouwde kom maximaal zestig kilometer per uur en buiten de bebouwde kom maximaal honderd kilometer per uur rijden. Verder is het verboden om in het bijzijn van kinderen jonger dan twaalf jaar in de auto te roken.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 215 reizen naar Zuid-Afrika

Tenslotte zien de snelwegen in Zuid-Afrika er nogal anders uit dan in Nederland. Vaak bestaat een snelweg uit één baan. Wil je inhalen? Geef de auto voor je dan een seintje door met je lichten te knipperen. De auto rijdt dan de berm in zodat jij kan inhalen! Maar let erop dat je nooit te hard rijdt. In Zuid-Afrika lopen namelijk veel wilde dieren rond. Er kan zomaar een nijlpaard oversteken. Vierkante borden met een rode rand en een zwarte afbeelding van een dier geven aan op welke plekken je extra moet uitkijken. 

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors