Is een vakantie naar Zuid-Afrika met de kinderen wel een goed idee?

Is een vakantie naar Zuid-Afrika met de kinderen wel een goed idee?

door Charlotte de Vries

Je hoeft er echt niet aan te twijfelen om je kinderen mee te nemen op vakantie naar Zuid-Afrika. Al zou je het misschien niet direct zeggen, Zuid-Afrika is een heel kindvriendelijk land! Er zijn legio activiteiten voor de kids en veel accommodaties die rekening houden met de kleintjes. Bovendien gaan bewoners vaak leuk met ze om. Je zal zien dat je sneller in contact raakt met locals dan wanneer je met volwassenen reist en dat mensen je te hulp schieten als dat nodig is.

Natuurlijk zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je de kinderen meeneemt. Zo is het nodig om je kinderen een paar maanden van tevoren te laten inenten tegen infectieziektes en om bijzondere reisdocumenten zoals een geboorteakte aan te vragen. Ook komt er net iets meer op je inpaklijst te staan en is het handig om voor je vliegreis of autoreis speciale zitjes te regelen. Hier vind je alle praktische tips voor je vakantie met de kids op een rij.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 215 reizen naar Zuid-Afrika

Daarnaast houd je wat je reisroute betreft rekening met het bijzijn van je kinderen. Je ontwijkt politiek gevoelige plekken, townships en malariagebieden. In plaats daarvan blijf je op het toeristische pad voor een veilige reis. Benieuwd naar leuke familiebestemmingen? Bekijk dan onze aanraders voor het hele gezin!

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors