Is het veilig om geld te pinnen/wisselen op het vliegveld van Johannesburg?

Is het veilig om geld te pinnen/wisselen op het vliegveld van Johannesburg?

door Charlotte de Vries

Er zijn veiligheidsrisico’s omtrent geld pinnen en wisselen op het internationale vliegveld van Johannesburg. Rondom het vliegveld zijn criminele bendes actief. Toeristen die net aankwamen in Zuid-Afrika hebben weleens te maken gekregen met een gewapende beroving in de buurt van het vliegveld. We raden je daarom aan om eerst het vliegveld te verlaten.

Al wordt natuurlijk lang niet iedereen die pint op het vliegveld overvallen, neem het zekere voor het onzekere en stel het geld opnemen nog eventjes uit. Ook in de rest van Zuid-Afrika geldt: laat niemand met je meekijken als je pint en verberg het intoetsen van je pincode. Wil iemand een praatje met je maken terwijl je staat te pinnen? Vraag hem of haar dan vriendelijk om afstand te nemen.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 205 reizen naar Zuid-Afrika

Als je eenmaal hebt gepind, loop dan niet te lang rond met een grote hoeveelheid cash in je portemonnee. Berg het grootste deel goed op in de hotelkamer waar je verblijft en neem slechts een paar honderd rand mee op zak. In veel winkels en restaurants is het mogelijk om zonder extra kosten met je Nederlandse bankpas af te rekenen: je zal dus niet snel geld tekortkomen.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors