Basotho Pony Trekking

Basotho Pony Trekking

door Getaway Travel

De Nooitgedachter en de Basotho pony's sieren de Lesotho hoogvlakten al meer drie eeuwen! Lesotho heeft enorm koude winters en een verschroeiende hitte in de zomermaanden. Dat gecombineerd met een vrij droog landschap waar weinig eetbaars groeit, maakt dat er maar weinig paarden hier kunnen overleven. De Nooitgedachter is speciaal gekweekt voor deze harde levensomstandigheden en een nazaat van de Basotho pony.

Nieuwe soort

De Basotho pony is al ergens in de achttiende eeuw ontstaan door natuurlijke selectie. Haar voorouder, de Cape Horse, was namelijk te fijngevoelig voor dit ruige landschap. Begin jaren vijftig was de ondertussen onmisbare pony ernstig met uitsterven bedreigd.

ZELF NAAR Lesotho?

Bekijk alle 22 reizen naar Lesotho

Toen de Sotho - een etnische groep in Lesotho en Zuid-Afrika - zich meer over hun pony gingen ontfermen ontstond er bij het kweken een heel nieuw soort dat nog sterker en intelligenter was, de Nooitgedachter. Op dit moment is de Nooitgedachter wereldwijd bekend en door de Zuid-Afrikaanse Stud Book Association erkend als de eerste echte paardensoort van het land.

Pony Trekking

De Basotho Pony is een favoriet vervoermiddel voor de Sotho, dus waarom zouden wij dat anders doen? Op meerdere plaatsen in het land zijn er pony-trek tours te boeken, maar een van de bekendste plaatsen om dit te doen is het Basotho Pony Trekking Centre. Dit centrum ligt aan de top van de God Help Me Pass, net aan de weg tussen Maseru en Thaba Tseka.

Hier kun je kiezen voor een dagtrip van twee uur of een spannende tour van een week. Je zorgt voor je eigen eten en drinken. Jarenlange paardrijervaring is niet nodig voor een trektocht met deze pony's. Ze zijn klein, heel gemakkelijk te berijden en perfect gewend aan de rotsachtige wegen. Door hun zachtere hoeven zullen ze niet vlug uitglijden of een been breken. In de dorpen kun je overnachten, anders neem je een eigen tent mee.

Trektocht in Malealea

Een eventueel alternatief is een ponytrektocht bij de Malealea lodge. Het kleine dorp Malealea ligt iets zuidelijker dan Maseru. Hier kun je een ponytocht boeken naar elke plaats die je maar wilt. Je gids is iemand uit het dorp die je dit prachtige land helemaal 'off the beaten track' zal laten zien. Een unieke kans om ook eens een kijkje te nemen in een van de vele dorpen waar bijna nooit toeristen komen.

Voor de bewoners van Malealea is dit een zeer gewilde bron van inkomsten, dus je helpt de mensen zelf ook nog eens. Je moet ook bij deze tochten zelf zorgen voor een tent, eten en drinken. Veel gevraagde routes zijn die naar de Ribaneng en de Ketane watervallen.

Reizen Lesotho

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors