Thaba-Bosiu

Thaba-Bosiu

door Getaway Travel

Ongeveer 25 kilometer ten oosten van Maseru in Lesotho ligt een hoge berg met een platte top, de Thaba-Bosiu. De berg heeft een hoge symbolische waarde voor de Sotho. Op deze plek is namelijk het koninkrijk Lesotho gesticht. In 1824 vestigde de bekende koning Moshoeshoe zich hier met zijn volgelingen. Je kunt de Thaba-Bosiu beklimmen via de Rafuthu's Pass. Deze route is niet al te zwaar.

Uitzicht op de Qiloane

Op de top van de berg word je beloond met de resten van de eerste vestigingen van Lesotho en de koninklijke begraafplaats. Het is gebruikelijk voor iedereen die de berg op gaat om een steen mee te nemen en die op de enorme berg stenen boven aan de berg te leggen. Vanaf deze hoogte heb je ook een super uitzicht op een andere vreemde berg: de Qiloane. De top van de Qiloane staat model voor de populaire Basotho-hoedjes.

ZELF NAAR Lesotho?

Bekijk alle 22 reizen naar Lesotho

Vanaf Maseru rijden er bussen en taxi's naar de voet van de Thaba-Bosiu. Hier ligt een informatiecentrum waar je kaarten en informatiebrochures kunt krijgen. Je kunt ook kiezen voor een excursie met gids, die je meer vertelt over de Moshoeshoe dynastie.

Reizen Lesotho

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors