Passenroute

Passenroute

door Getaway Travel

Rijd door de vier bergpassen van West-Kaap voor geweldige Kodak-momenten. Begin vanuit Stellenbosch op de R310 met de Helshoogte Pass. Hier heb je een panoramisch uitzicht. Ook staan hier prachtige cottages en bed and breakfasts waar je kunt overnachten.

Naast de pas ligt de Simonsberg, vernoemd naar de Hollandse commandeur Simon van der Stel. Hij was gouverneur van Zuid-Afrika van 1679 tot 1699. Het verhaal gaat dat de berg de vorm heeft van Van der Stel die op zijn rug ligt met zijn hoofd en rug aan de rechterkant en zijn buik en benen op links.

Wijn en lekker eten

Wijn van topklasse kom je tegen bij een van de grootste wijngaarden van Zuid-Afrika: Boschendal Wine Estate. Het oude landhuis is een mooi voorbeeld van Kaaps-Hollandse architectuur en wordt omringd door een prachtige tuin en indrukwekkende bergen.

Lekker eten kun je in Franschhoek. Hier tref je verschillende eetcafés, restaurants en traiteurs. Veel van de topkoks van Zuid-Afrika werken hier! Chocoladeliefhebber? Mis dan Hugenot Fine Chocolates niet, waar je diverse soorten chocolade kunt proeven.

Hierna rijd je verder naar boven naar de Franschhoek Pass. Hier liggen een paar van de mooiste bergen van de West-Kaap. Je hebt hier een geweldig zicht over Franschoek en de vallei.

Appelteelt

Weer beneden kom je langs het aangelegde meer van de Theewaterskloof. Neem vervolgens de R321 naar Grabouw, naar nog een pas: de Viljoenspass. Deze pas is vernoemd naar een van de meest succesvolle appelboeren van Zuid-Afrika: Anthony Viljoen.

Nog steeds wordt in dit gebied een enorme hoeveelheid appels geteeld, maar liefst 65 procent van alle export. Vanzelfsprekend kun je hier een paar kilootjes inslaan.

Fotomomenten

Vervolg je route via de N2 en laat je verrassen door de adembenemende uitzichten vanaf de Sir Lowrys Mountain Pass. Er is een parkeerplek voor de nodige fotomomenten. Je ziet de Valsbaai en Somerset West aan je linkerhand, de Tafelberg in het midden en rechts de Helderberg. Let op: om je heen kunnen een paar bavianen springen. Rijd door naar Kaapstad en maak je dag compleet met een diner met uitzicht over de oceaan.

Like deze pagina

Reizen West-Kaap

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors