Top 4 Mooiste plekken van de Drakensbergen

Top 4 Mooiste plekken van de Drakensbergen

door Victorine Sandkuyl

Het ene moment bevind je je op een weidse open vlakte en vervolgens sta je op de top van een bergpiek. Een rivier kronkelt door de graslanden en met je hoofd in je nek bekijk je de hoogste waterval van Zuid-Afrika. De natuur in het uKhahlamba Drakensbergen Park is zo afwisselend, een rondreis door Zuid-Afrika is eigenlijk niet compleet als je hier niet bent geweest.

Je reis door de Drakensbergen doet je soms letterlijk naar adem happen, want wat is de natuur hier toch overweldigend. De uitgestrekte bergketen bestaat uit drie gedeeltes: het noordelijke, het midden en het zuidelijke deel. Elk deel is uniek en kent zijn eigen bijzondere hoogtepunten. Het magnifieke Amphitheatre laat je even alleen op de wereld voelen en in de Blyde River Canyon wacht een spectaculaire kloof op je.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 214 reizen naar Zuid-Afrika

Laat je meeslepen door de magie van de Drakensbergen en ontdek met ons wat de vier allermooiste plekken zijn!

4. Sani Pass

Het letterlijke hoogtepunt van de Drakensbergen is de ontzagwekkende weg naar het Lesotho: de Sani Pass. Deze weg loopt door KwaZulu-Natal en is de enige weg tussen Lesotho en Zuid-Afrika. Het hoogste punt van de ruige bergpas kom je tegen wanneer je Champagne Castle passeert, op een hoogte van 3376 meter.

De oude handelsroute leg je tegenwoordig af in je eigen 4x4 terreinauto. Vanuit de auto zie je schitterende panorama's en dramatische kliffen, maar stap ook de auto af en toe uit om te genieten van het uitzicht. Als je op zoek bent naar een sportieve uitdaging is het gebied ook te paard of te voet verkennen.

3. Amphitheatre

Met een lengte van maar liefst 5 kilometer en een hoogte van 1.500 meter valt het Amphitheatre van de Drakensbergen bijna niet te missen. Bewonder deze symmetrische wand van beneden of zorg juist dat je er bovenop terecht komt zodat je geniet van het weidse uitzicht met in de verte de bergtop Sentinel Peak.

Het Amphitheatre verken je het beste te voet, dus vergeet je wandelschoenen niet! Een wandeltocht van twee tot drie dagen brengt je naar de top van dit natuurspektakel. Samen met een gids klauter je over rotsen om één van de meest iconische toppen van de Drakensbergen te bereiken. Let op, je klimt een flink stuk omhoog, dus deze hike is vooral voor fitte mensen met wandelervaring.

2. Tugela falls

Wist je dat je in Zuid-Afrika de op één na hoogste waterval ter wereld vindt? Met een hoogte van maar liefst 948 meter storten de Tugela Falls zich zo de diepte in, je weet niet wat je ziet! Het water valt in vijf etages naar beneden en in de winter wordt het hier soms zo koud dat de bovenste etage zelfs bevriest. De Tugela Falls zijn erg seizoensgebonden. Vooral na hevige regenval is de waterval zeer actief, dus plan je bezoek op het juiste moment.

Er zijn twee verschillende hikes die je naar de Tugela Falls leiden. De meest spectaculaire tocht leidt je in een paar uur naar de top van Mont-aux-Sources. Je moet hier wel redelijk fit voor zijn. Het alternatief is om zeven kilometer door inheemse bossen naar de Tugela Gorge te volgen. Een kleine ladder brengt je naar het laatste stuk waar een geweldig uitzicht op de waterval op je wacht.

1. Blyde River Canyon

Wie over de rand durft te kijken ziet één van de diepste kloven te wereld. Op 800 meter diepte kronkelt de kristalheldere Blyde River als een slang door het indrukwekkende landschap. De Blyde River Canyon in het noordelijke deel van de Drakensbergen is een van de hoogtepunten tijdens je reis door Zuid-Afrika, letterlijk en figuurlijk.

De Panorama Route brengt je langs alle highlights van dit unieke natuurgebied: een mengelmoes van kliffen, watervallen, rotsformaties en steile hellingen. Zo bezoek je de Three Rondavels, drie ronde heuvels die op Afrikaanse hutten lijken, en de Bourke's Luck Potholes, bizarre cilindervormige gaten. En vergeet niet te stoppen bij God's Window waar de aarde loodrecht naar beneden loopt, het mooiste uitzichtpunt van de Blyde River Canyon.

Dit prachtige gebied wil je toch met eigen ogen zien? Bekijk snel ons ruime aanbod aan rondreizen door Zuid-Afrika.

Fotocredits: Rick McCharles | Jon Connell

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors