Cape Town Good Food & Wine show

Cape Town Good Food & Wine show

door Sabina Schaafsma

Wijn, eten,workshops en gezelligheid… wie houdt er niet van? Wel, goenoeg mensen blijkbaar. Aangezien de Good Food & Wine show in Kaapstad druk bezocht werd door mensen uit binnen- en buitenland.

Met een ruime diversiteit van verschillende cuisines en een ruime selectie aan verschillende demonstraties van wereldberoemde chefs, was er voor iedereen wat wils. Gerenommeerde chefs zoals Carlo Cracco, Gennaro Contaldo, Antonio Carluccio, Deena Naidoo, Emma Dean en vele anderen. Dus om meteen maar met mijn neus in de boter te vallen begon ik mijn dag met een demonstratie van Antonio Carlucio en Gennaro Contaldo. Ik moet eerlijk bekennen dat de grapjes misschien een beetje ingestudeerd waren, maar dat deed geen afbreuk aan de sfeer. En wie houdt er niet van twee oude Italianen die elkaar afzeiken en ondertussen de beste pasta maken die ik ooit geproefd heb.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 205 reizen naar Zuid-Afrika

Daarna was het tijd voor wat veldonderzoek, en daarmee bedoel ik het proeven van wijn. En als er iets is waar Zuid-Afrika goed in is, dan is het wel wijn. Van pinotage tot chardonnay tot aan een sauvignon blanc. Alles kwam voorbij. En wat mij nog het meeste opviel was de hoeveelheid van verschillende wine farms. En voor degenen die niet van wijn hielden was er altijd nog de gelegenheid om langs de bierroute te gaan, waar men diverse lokale en nationale bieren kon proeven.

Enkele wijntjes later besloten wij dat het tijd was voor een korte lunch, die bestond uit een hele schaal met salade, vlees en kaas. Meer dan genoeg om twee keer van te eten, maar lekker genoeg om je vingers bij af te likken.

Na de inmense lunch was het tijd voor onze volgende demonstratie van Vichit Mukura. Hij demonstreerde hoe je zelf een eenvoudige lam curry kunt maken. Ik, als een groot fan van curry's, ga dit toch zeker een keer proberen als ik thuis ben (ook al ben ik niet de beste keukenprinses ever, maar je moet toch ergens beginnen).

Als afsluiting van de dag besloten wij om nog een paar laatste wijnen te proberen en nog een paar rondjes door de hal te lopen, om er zeker van te zijn dat wij niks gemist hadden. En toen was het toch echt tijd om terug te gaan naar het hostel. Een paar 100 rand armer, maar gewapend met een aantal flessen wijn en goede herinneringen liepen wij terug naar het hostel.

The Good Food & Wine show in Kaapstad, absoluut een experience!

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors