Cape Floral

Cape Floral

door Getaway Travel

De enorme diversiteit aan bloemen en planten hebben Cape Floral op de Werelderfgoedlijst gezet. Het natuurgebied telt maar liefst 553.000 hectare en loopt van Kaapstad in het westen van Zuid-Afrika tot aan Oost-Kaap in het oosten. Het semi-mediterrane klimaat zorgt voor kille, natte winters en hete, droge zomers.

Inheemse bloemsoorten

Cape Floral beslaat slecht 0,5 procent van het Afrikaanse landoppervlak, maar er groeit wel twintig procent van de flora van het hele continent. Je fotografeert vele inheemse bloemsoorten zoals pelargoniums, brunia's en restio's. En misschien leg je ook nog wel een bedreigde plantensoort vast.

ZELF NAAR West-Kaap?

Bekijk alle 224 reizen naar West-Kaap

Naast de vele bloemen- en plantensoorten zijn er in deze regio ook twee andere must sees: de Swartberg Pass en het Cape of Good Hope Nature Reserve. Als natuurliefhebber zit je in Cape Floral op de juiste plek.

Cape Floral ligt in de provincie West-Kaap, op zo'n uur rijden van Kaapstad.

Cape Floral zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Zuid-Afrika Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Zuid-Afrika. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Zuid-Afrika Desk!

Like deze pagina

Reizen West-Kaap

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors