Cango Wildlife Ranch

Cango Wildlife Ranch

door Getaway Travel

Vergeet duiken met haaien, de nieuwste uitdaging voor adrenaline junkies is duiken met krokodillen! Jij kunt oog in oog komen met de vier meter lange nijlkrokodil. Maar je zit dan wel veilig in een kooi. Dus zijn je zenuwen net als de kooi van staal? Neem dan een duik tussen de crocs in het Cango Wildlife Ranch in Oudtshoorn. Ze zeggen de enige ter wereld te zijn met deze attractie.

Smakelijk hapje

De helden die dit aandurven worden in een kooi te water gelaten terwijl de grootste krokodillen van heel Afrika je tot zeer dichtbij naderen. En denk niet dat deze beesten jou als nieuwe beste vriend zien, eerder als smakelijk hapje. Om het extra leuk voor hen te maken, en wat minder voor jou, worden er extra stukken vlees en vis vlak naast je kooi in het water gegooid. Waar die beesten natuurlijk zeer hongerig op afstormen.

ZELF NAAR West-Kaap?

Bekijk alle 128 reizen naar West-Kaap

Krokodillen en slangen

Je meet and greet met de krokodillen vindt plaats in een speciaal aangelegd zwembad in het 'Valley of the Ancients'-gedeelte van de Cango Wildlife Ranch. Er wordt gebruik gemaakt van een snorkeluitrusting, dus duikervaring is niet nodig. Wel moet je ouder zijn dan twaalf jaar.

Als het kooiduiken iets te spannend voor je is, kun je de krokodillenvijver ook van bovenaf bekijken. Niet dat dit een gemakkelijke route is. Een wiebelende hangbrug leidt je over de krokodillenkloof terwijl Hannibal, Ma Baker en Sweet Sue je vier meter dieper goed in de gaten houden. Het zijn de drie grootste krokodillen in het park.

Daarna kun je nog een rondje maken in het slangenpark. Hier vind je exemplaren uit de hele wereld. Zo hebben ze een vier meter lange tijgerpython en de kleine, slechts veertig centimeter, maar dodelijke copperhead viper.

Vriendelijke beesten

Behalve grote roofdieren heeft de Cango Ranch ook een paar vriendelijke beesten zoals kangoeroes, verschillende felgekleurde papegaaien, Taiwanese varkentjes en de actieve spotted-necked otters. Voor kinderen is er een waterspeeltuin met waterkanonnen, water-jets, klimwanden en een kinderboerderij.

De Cango Wildlife Ranch is een veel bezochte attractie op de Tuinroute. Het park ligt op drie kilometer van het plaatsje Oudtshoorn in West-Kaap op de route naar Prince Albert. Ondanks een verwoestende vloedgolf in oktober 2006, is er in december een prachtig vernieuwd deel van het park geopend.

Reizen West-Kaap

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors