Cango grotten

Cango grotten

door Getaway Travel

De twintig miljoen jaar oude Cango grotten zijn de bekendste toeristenattractie van zuidelijk Zuid-Afrika. Deze kalkstenen grotten worden gerekend tot mooiste grotten ter wereld. Het complex is verdeeld in drie gedeelten met een gezamenlijke lengte van meer dan vier kilometer. De eerste en grootste kamer is ongeveer negentig meter lang, vijftig meter breed en tot achttien meter hoog.

Schuilplaats

De San, of Bosjesmannen, hebben de grotten 10.000 jaar geleden als schuilplaats en onderdak gebruikt. Bij het binnengaan van de grotten zie je grottekeningen van de San. De kennis van de grot raakte verloren, de San vertrokken zo'n vijfhonderd jaar geleden en in 1780 werd de grot herontdekt voor een plaatselijke boer, Jacobus Van Zyl, toen die op zoek was naar verloren gelopen vee. Hoewel de grotten nogal commercieel zijn, is het toch indrukwekkend om ze te zien. Sla een bezoek dus zeker niet over.

ZELF NAAR Cango grotten?

Bekijk alle 17 reizen naar Cango grotten

Met een gids ga je de grotten in en je krijgt een rondleiding van een uur. Voor de liefhebbers bestaat er een speciale adventure tour van anderhalf uur. Met deze rondleiding ontdek je kruipend verborgen ruimtes van nog geen dertig centimeter hoog.

De Cango grotten liggen verscholen in de uitlopers van de Swartberg Pass, dertig kilometer van Oudtshoorn in West-Kaap.

Reizen Cango grotten

Meer Cango grotten

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors