Top 5 leukste bestemmingen in Zuid-Afrika voor het hele gezin

Top 5 leukste bestemmingen in Zuid-Afrika voor het hele gezin

door Charlotte de Vries

Tijdens je vakantie wil je absolúút geen zorgen aan je hoofd hebben. Je wil dat de kinderen lekker hun gang gaan terwijl jij met een lokaal wijntje achterover leunt. Laat Zuid-Afrika nou net de plek zijn waar je zo’n droomvakantie mogelijk maakt!

Er zijn verschillende bestemmingen in Zuid-Afrika waar van álles te doen is voor het hele gezin. In dit lijstje vind je een aantal van zulke juweeltjes. We hebben in onze keuze rekening gehouden met veiligheid, korte reisduur en activiteiten voor jong en oud. Dus vergeet Spanje of Frankrijk, neem de kinderen mee op rondreis door Zuid-Afrika!

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 195 reizen naar Zuid-Afrika

5. Hazyview

Hazyview is een fantastische uitvalsbasis voor gezinnen die houden van een actieve vakantie. De toegangspoort Phabeni Gate van het Krugerpark ligt vlakbij. Het startpunt van de schitterende, één -of tweedaagse Panoramaroute met de Blyde River Canyon ligt voor de deur. En je kan er golven, tuben en paardrijden!

Let er wel op dat bepaalde noordoostelijke delen van Zuid-Afrika malariagebieden zijn. Als je met jonge kinderen op reis gaat, kan je deze delen misschien beter vermijden. Neem daarom contact op met een reisarts voordat je je reisroute door Zuid-Afrika uitstippelt. 

4. Oudtshoorn

In het hart van de Kleine Karoo ligt het plaatsje Oudtshoorn. Je duikt er de mysterieuze Cangogrotten in en bezoekt er verschillende struisvogelfarms waar de kids van alles over de maffe vogels te weten komen. Een beter excuus om naar Oudtshoorn af te reizen: het plaatsje is het beginpunt van ’s werelds langste wijnroute!

Route 62 loopt tussen Oudtshoorn en Robertson, en begeleidt je door de Kleine Karoo, Swartbergen en Kogmanskloof naar wijnstadjes Barydale en Calitzdorp. Vermijd deze regio wel tijdens de zomer. Dan is de woestijn vooral voor de kids niet meer te doen.

3. Hermanus

Hermanus is de ‘walvishoofdstad’ van Zuid-Afrika. Tussen juli en oktober zwemmen de welbekende zuidkapers op maar een paar meter afstand van de kust! Je hoeft alleen maar op een klif te gaan staan om ze te kunnen zien. Of een restaurantje in te duiken met een terras met uitzicht op de zee. 

Ook cool is de bootsafari’s die je in Hermanus en het nabijgelegen Gansbaai maakt. Je gaat niet alleen op zoek naar walvissen, maar ook naar witte haaien! Voor de allerkleinsten is dat misschien te spannend; de pubers hebben echter iets om over naar huis te schrijven. Of, laten we even met de tijd meegaan: te Instagrammen.

2. Garden Route

Urenlang in de auto zitten met je kinderen is iets wat je wil vermijden tijdens je vakantie. Kies daarom een reisroute uit waarbij je maximaal anderhalf tot twee uur per dag in de auto zit. De Garden Route bijvoorbeeld!

De Garden Route strekt zich uit van Mosselbaai tot het Tsitsikamma National Park. Niet alleen is deze route een kleine tweehonderd kilometer lang, langs de route ontdek je de leukste kustplaatsjes, natuurparken en activiteiten. Zo vaar je vanaf Mosselbaai naar een eiland vol zeehonden, spot je in Plettenbergbaai walvissen vanaf de kust en bungeejump je nabij Tsitsikamma van een brug af!

Iets verder van het officiële einde van de route ligt het Addo Elephant National Park, een wildpark dat bekendstaat als een malariavrij gebied. Een perfecte plek om met de kids op safari te gaan!

1. Kaapse Schiereiland

Het schiereiland onder Kaapstad is een favoriete bestemming onder gezinnen. Er is van álles te beleven voor jong en oud. De kids leven zich uit op de surfstranden van Muizenberg, waggelen mee met de pinguïns op Boulders Beach en zwaaien vanachter hun autoraampje naar de bavianen in Kaap de Goede Hoop.

En de volwassenen? Die genieten van de uitzichten langs de waanzinnige autoroute Chapman's Peak Drive, drinken een cocktail in Camps Bay en snuffelen op de markten van Hout Bay en Kalk Bay.

Maak je je zorgen over de veiligheid in Zuid-Afrika? Neem dan deze veiligheidsmaatregelen door en vermijdt politiek gevoelige plekken, townships en malariagebieden. Dan zal je een fantastische reis beleven in Zuid-Afrika!

Fotocredits: Brian Snelson

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors