Zuid-Afrika.nl Jouw vakantie naar Zuid-Afrika begint hier!

Reviews Sharkdiven Gansbaai

7,3
6,0 Algemene ervaring
8,0 Mooi
8,0 Bereikbaarheid
7,0 Wildlife
  • Aantal reviews: 1
  • Aantal waarderingen: 1

Lopendebandwerk en slecht voor de haaien (bezocht in februari 2013)

Review geschreven door Charlotte de Vries op 22 augustus 2016

Duiken met haaien in Gansbaai was een gekke ervaring. Met een stuk of twintig of dertig mensen werden we op een boot gezet en gingen we de zee op. We hebben ongeveer een uurtje gevaren voordat we aankwamen op de plek waar veel witte haaien moesten zitten. De duikinstructeurs strooiden aas en lieten een grote kooi waar zo'n zeven mensen in passen in het water zakken. We werden verzocht om zo snel mogelijk onze wetsuits en snorkelspullen aan te trekken en op te zetten, om vervolgens in sneltreintempo om de beurten de kooi in te worden geleid. Het ging niet zo vriendelijk; voor de instructeurs was dit duidelijk lopendebandwerk.

Om de haaien vanuit de kooi te zien vond ik minder spectaculair dan ik had gedacht. Nu was het zicht ontzettend slecht (een meter of twee) en het water ijskoud (een graad of twaalf), dus dat kan mijn ervaring hebben beïnvloed. Maar daarnaast vond ik het hele idee van een witte haai aantrekken met het hoofd van een tonijn aan een touw een beetje bizar. Het beest spartelde erachteraan en stootte zijn kop soms tegen de kooi. Ik hoorde later ook dat deze activiteit ontzettend slecht is voor de witte haaien: ze verwonden zich regelmatig aan de kooien, waardoor hun tanden slijten en ze minder goed kunnen jagen. Misschien kunnen we dit daarom maar beter niet meer doen.

7,3
6 Algemene ervaring
8 Mooi
8 Bereikbaarheid
7 Wildlife

Minpunten Sharkdiven Gansbaai

  • Slecht voor de haai
Ultieme tip: Bij een overnachting in sommige hostels/hotels krijg je korting voor een Sharkdive. Dus check dat voordat je boekt!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Reizen Gansbaai

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors