5 must-do’s in Knysna

5 must-do’s in Knysna

door Charlotte de Vries

‘Het hart van de Tuinroute.’ Dat is bijnaam van Knysna. Het kustplaatsje ligt aan een serene lagune, te midden van het eeuwenoude Diepwallebos. Ooit struinden er honderden bosolifanten rond, maar door de opkomst van de houtindustrie werden de olifanten verjaagd en groeide Knysna uit tot een heuse hippiestad. Artistiek, relaxed en homovriendelijk.

Een bezoekje waard dus! Maak een lange stop in Knysna tijdens je rondreis door Zuid-Afrika en zet de volgende vijf must-do’s op je lijstje.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 205 reizen naar Zuid-Afrika

1. Wandel door het oerbos en spot de Knysna Loerie

Het Diepwallebos is maar liefst 80.000 hectare groot en strekt zich uit van George tot Humansdorp. Kindvriendelijke tot moeilijke trails begeleiden je naar Kaapse kastanjebomen, stinkhoutbomen en Yellowwoods die tot wel achthonderd jaar oud zijn. Met een beetje geluk spot je onderweg de Knysna Loerie of zelfs een van de vermoedelijk drie overgebleven bosolifanten…

2. Bekijk de Knysna Heads vanaf het authentieke East Head Café

Het East Head Café is een favoriet onder de locals. Je kunt er terecht voor ontbijt en lunch, borrelplankjes met lokale kazen en Zuid-Afrikaanse wijntjes. Vanaf je picknicktafel op het gezellige terras kijk je uit over de zee en de Knysna Heads: de zandstenen kliffen die boven de ‘ingang’ van de lagune uit torenen. First come, first serve. Je hoeft van tevoren dus niet te reserveren.

3. Plan je reis rond het Pink Loerie Festival

Eén keer per jaar kleurt Knysna roze. Het Pink Loerie Festival vindt plaats tussen eind mei en begin april en staat in teken van de LGBTQ-gemeenschap van Zuid-Afrika. Vier dagen lang kijk je naar dragshows en parades, struin je over kleine marktjes, bezoek je kunstgalerijen en luister je naar muziekoptredens. Homo of hetero, wit of zwart, man of vrouw: iedereen is welkom op dit liefdevolle feest.

4. Verken de lagune en bezoek het Featherbed Nature Reserve

In 2017 is het Featherbed Nature Reserve getroffen door een enorme brand. Het zal nog jaren duren voordat de natuur hersteld is, maar de verschrikkelijk mooie uitkijkpunten boven de zee en zandstenen kliffen maken een bezoekje aan dit privé-reservaat meer dan waard. Je komt er alleen met een ferry. Vanaf het Knysna Waterfront tour je over de lagune en vaar je naar het Featherbed Nature Reserve.

5. Bezoek een oesterboerderij en proef verse oesters

Halverwege de twintigste eeuw opende de Knysna Oyster Company en groeide Knysna uit tot de oesterhoofdstad van Zuid-Afrika. Bezoek een oesterboerderij of proef verse oesters bij Tapas & Oysters op Thesen Island. En als je je écht wil onderdompelen in oesters, plan je je rondreis door Zuid-Afrika tussen juni en juli. Dan vindt het tiendaagse Knysna Oyster Festival plaats!

...Psst, ken jij de Prince Alfred’s Pass al?

Als je de vijf must-do’s in Knysna hebt afgewerkt en op weg gaat naar je volgende bestemming, overweeg dan een omweg. Tussen Knysna en Uniondale ligt namelijk de Prince Alfred’s Pass. Een bergpas die door velen nog mooier wordt gevonden dan de Swartberg Pass.

Kan jij niet wachten om Knysna te bezoeken? Bekijk hier de beste deals voor een rondreis door Zuid-Afrika!

Fotocredits: Eddy Van 3000 | Darren Glanville | South African Tourism | Francesco Veronesi 

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors