Kaapstad

Reviews Kaapstad

8,6
9,1 Algemene ervaring
9,1 Beziens­waardigheden
8,6 Locals
8,9 Restaurants
6,9 Veiligheid
8,8 Stranden
 • Aantal reviews: 81
 • Aantal waarderingen: 45

Magical place (bezocht in februari 2019)

Review geschreven door Fun Da op 18 november 2019

Als je in Kaapstad bent, moet je overwegen om de table mountain te hiken. Dit is een uitdaging met een magische uitzicht. De boulders beach met de pinguïns is ook een aanrader! Een Roadtrip maken en langs de Chapman’s peak drive rijden is ook magisch! Eigenlijk alles wel. I fell in love with Capetown! I think you would too.

Pluspunten Kaapstad

 • betaalbaar
 • magisch
 • natuur

Minpunten Kaapstad

 • goed opletten
 • veel armoede
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mother City (bezocht in december 2018)

Review geschreven door Thyra Geldof op 17 november 2019

Letterlijk, Mother City. Je voelt je helemaal thuis door het warme klimaat, de warme mensen en de prachtige natuur. Bezoek de mooie stranden, beklim de hoogste bergen en maak kennis met de vriendelijkste locale bevolking.

8,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Restaurants
3 Veiligheid
10 Stranden

Pluspunten Kaapstad

 • De natuur is het grootste pluspunt
 • vriendelijke bevolking
 • eten en drinken

Minpunten Kaapstad

 • De leefomstandigheden verschillen enorm tussen wijken dus niet overal is het even veilig
Ultieme tip: Yours Truly café: lekker eten & drinken en hele chille sfeer hangt er!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Heerlijke stad (bezocht in december 2018)

Review geschreven door Renske de Jong op 23 januari 2019

Kaapstad is een geweldige stad! Er is voor iedereen wat wils en daarmee van alles te doen. Heerlijke stranden bij Clifton Beach of Campsbay of juist aan de andere kant bij Muizenberg of Fishhoek. Je kunt naast uitgaan ook heerlijk winkelen op Long Street of naar de marktjes in Green market square of St. George's mall. The Bisquit Mill op zaterdagochtend is ook altijd leuk om te bezoeken. En de Watershed bij het Waterfront ook. Ik vind het heerlijk om in de Company Gardens rond te lopen of lekker te relaxen. Kalk Bay en Simons Town zijn ook erg leuk om te bezoeken. Je kunt er heerlijke vis en garnalen eten (Lucky Fish in de haven van Kalk Bay vind ik een aanrader en Sea Dog of zoiets in Simons Town). Neem ook vooral de trein hier naar toe. Dat is een erg mooie rit. In Cavendish Claremont kun je goed winkelen of bowlen in Stadium on Main. Ook leuk om eens te doen! De mensen zijn vriendelijk. Het eten is heerlijk. Een aanrader vind ik ook Primi Piatti of Spur voor de grill liefhebber. Eigenlijk kun je overal wel lekker eten. En overal waar je kijkt zie je een berg. Ik vind het geweldig en ga er graag weer terug!

Pluspunten Kaapstad

 • Heerlijk weer
 • heerlijk eten
 • leuke winkeltjes en markten
Ultieme tip: Neem de trein naar Simon's Town. Prachtige rit direct langs de kust (vanaf Muizenberg).
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Waarom eigenlijk niet (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Erik van Vliet op 27 november 2018

Er gaan over Kaapstad veel verhalen Het zou er gevaarlijk zijn en het watertekort is ook nog niet opgelost Welnu het zal wel natuurlijk is er een verschil tussen arm en -heel- rijk ,iets wat uitnodigt tot misdaad maar als je als toerist geen rare dingen doet dan is de kans dat er wat gebeurd gering.
Tijd genoeg om van de geneugten van de Kaap te genieten Als Kaaskoppen hebben we een lange band met dit land en die is op velerlei gebieden terug te vinden .Tis ff een ruk met vliegen maar een kniesoor du daar op let. Zuid-Afrikaanse toeristen bureau biedt voldoende tips voor een aangenaam verblijf en de Kaap is fantastisch voor eten en drinken .Niet in de minste plaats voor ons Nederlanders nog aangenaam geprijsd ook: 30 euro met zijn tweeën dat ben je hier in Nederland in je eentje al bij de FEBO kwijt

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
10 Restaurants
7 Veiligheid
7 Stranden
Ultieme tip: HQ restaurant Buitengracht , Mama Africa en de bar van Capetwon Lodge hotel met Frank als immer vrolijke bartender
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

One week in Cape Town! (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Frederique van Betten op 20 november 2018

In South Africa you don’t have ranked restaurants. But The Test Kitchen is for sure the best restaurant in Cape Town! You only have to make a reservation already otherwise it will be fully booked. Test Kitchen has three other sister-restaurants: The pot luck club, Short market and Luke Dale Roberts! We have been to Shortmarket and that was great too! www.thetestkitchen.co.za and you’ll find all four!

Another good restaurant is Black Sheep. It’s delicious and cool cause it has an open kitchen!
Asoka bar is also really cool! This is also a cocktailbar in the night hours. This one is really cozy and you can eat just a lot of small meals and share! Kloof Street House is also nice! You just have to choose of them all!

Also the sushi in Cape Town is amazing!! The best sushi I’ve had is at Willoughby’s in V&A market. But it isn’t a nice place to go. It’s just in a mall. Another good restaurant for sushi is Beluga. This is half a price till 5pm (something) and on Sunday the whole day. Also the place looks nice!

We also wanted to go to La Colombe, also a great restaurant but that was closed when we wanted to go because of fire in the kitchen. Because of that we went to Harbour House, great fish!

And then to finish these great restaurants you really have to go to Babylonstoren! It has a garden of 3,5 hectares and all the food you eat there is from their own garden. It has four restaurants and we have been to Babel. You can eat on colour. It’s a small drive.

Here is a list of the wine houses we did:
- Ken Forrester
- Meerlust
- Oldenburg
- Allee Blue (GREAT LUNCH!) I
- Delaire Graffe Estate

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Restaurants
7 Veiligheid
10 Stranden

Pluspunten Kaapstad

 • Cultuur
 • Goedkoop
 • Niet toeristisch
 • Echte mensen

Minpunten Kaapstad

 • 'S avonds niet alleen
Ultieme tip: Biscuit Mill Market on Saturday mornings
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kaapstad.. ik kan het iedereen aanraden! (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Ilse de Rooij op 18 november 2018

Kaapstad is een fijne stad met een fantastische ligging! In de nabije omgeving is ontzettend veel te zien en te doen.
Van het bewonderen van ongerepte natuur, mooie stranden en strak aangelegde tuinen tot de rijke historie, cultuur en toeristische trekpleisters. Kortom genoeg te doen en te zien!
Voor de culinaire liefhebber is het goed vertoeven. In het centrum van Kaapstad, maar ook daarbuiten, zijn tal van leuke restaurants. Zowel moderne als authentieke eettentjes zijn er genoeg te vinden. Bovendien kun je er voor weinig geld goed en veel eten.
Kaapstad.. ik kan het iedereen aanraden!

8,5
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
6 Veiligheid
10 Stranden

Pluspunten Kaapstad

 • Fantastische omgeving
 • Ontzettend veel te zien in de nabije omgeving
 • Cultuur
 • Geschiedenis
 • Lekkere restaurants
 • Goed betaalbaar
 • Veel hotels/hostels

Minpunten Kaapstad

 • Veiligheid
Ultieme tip: Ultieme tip: Toch echt wel het beklimmen van de Tafelberg! Wanneer je wat later op de dag bent, heb je tijdens zonsondergang fantastisch uitzicht over de stad en de baai.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kleurrijk Kaapstad (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Annemiek van Westrienen-Wever op 11 november 2018

Mijn tip voor Kaapstad? Neem de tijd om deze stad en de omgeving te ontdekken. Zo mag je Bo-Kaap, de Tafelberg, Robben Eiland, Lion's Head, Camps Bay, Chapman's Peak Drive, Boulders Beach en een bezoek aan een township zeker niet missen! Heb je meer tijd voor je reis? Rij dan na Kaapstad en de Kaap via Stellenbosch richting Port Elizabeth langs de prachtige Tuinroute. Tip voor Stellenbosch: een fietstour langs een aantal wijnboerderijen. Met een beetje geluk spot je walvissen in Hermanus of kun je bij goed weer zeekayakken.

Pluspunten Kaapstad

 • Betaalbaar
 • Voor elk wat wils

Minpunten Kaapstad

 • Groot verschil tussen arm en rijk
Ultieme tip: Breng op je eerste dag een bezoek aan Robben Eiland om te voorkomen dat je dit mist vanwege het cancellen van de afvaart ivm het weer.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

In een dag langs de 2 oceanen bij Kaapstad (bezocht in april 2018)

Review geschreven door Miranda Zwijgers op 11 november 2018

Ik ben zelf niet zo van de grote steden. Maar toch heeft Kaapstad een paar leuke wijken, foodhallen en trekpleisters. Maar ik ga toch vooral voor de natuur. En die is er gelukkig volop in en om Kaapstad. Ik heb een dagtour gedaan vanuit Kaapstad naar Kaap de Goede Hoop en via de andere kant weer terug. Je rijdt dan langs twee oceanen. Voor mij was het uitzicht bij Kaap de Goede Hoop en Cape Point zo indrukwekkend. Alleen maar water als je voor je kijkt en de natuur aan de kust is schitterend. Zoals hier het kleine strandje waar je op uitkijkt vanuit Capepoint naar Kaap de Goede Hoop.
Als je in Kaapstad bent, moet je een tripje naar Capepoint zeker niet overslaag. Onderweg kun je dan ook nog even langs Houtbaay en Boulder Beach.

7,5
7 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
6 Veiligheid
7 Stranden

Pluspunten Kaapstad

 • Eettentjes
 • tafelberg
 • omgeving

Minpunten Kaapstad

 • Criminaliteit door de armoede
Ultieme tip: Boek een boottocht naar Seal Island in Houtbaay.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Geweldig! (bezocht in januari 2018)

Review geschreven door Maggy Lensen op 11 november 2018

In 1 woord geweldig, wij zijn verkocht! Fantastische mensen, of ze nu veel of weinig hebben ze zijn zo vriendelijk! De natuur is super mooi, maar een andere kant op naar de stad is ook weer zo bijzonder. Je kunt alles in dit land.

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Restaurants
9 Veiligheid
10 Stranden

Pluspunten Kaapstad

 • vriendelijke mensen
 • mooie natuur
 • gave stad
Ultieme tip: Genieten, alles pakken wat je pakken kan!
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Adembenemend (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Hanneke van Oudheusden op 11 november 2018

Een prachtige, veelzijdige stad. Historie en nieuwe ontwikkelingen liggen dicht bij elkaar. De omgeving is omring door prachtige natuur. Kaapstad is een plek van waaruit je gemakkelijk allerlei verschillende dag/weekend tripjes kunt maken.

Pluspunten Kaapstad

 • Vriendelijke bevolking
 • Veelzijdig
 • Adembenemend
 • Prachtige natuur

Minpunten Kaapstad

 • Je moet weten waar je wel en niet kunt komen als toerist
Ultieme tip: Van Hunks op longstreet voor heerlijke, Zuid Afrikaanse boboti zoals het gemaakt hoort te worden.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Kaapstad (bezocht in januari 2018)

Review geschreven door Sveva Derksen op 11 november 2018

- lions head en table mountain beklimmen
- Clifton beach vind ik persoonlijk mooier en fijner dan Camps bay
- Bo kaap ( gekleurde huisjes)
-gezellig straatje in de stad : Bree Street
- heerlijke food marktjes in het weekend: Oranjezicht en Old biscuit Mill
- restaurantjes veel leuke in Kloof Street
- Cape Point
- bouldersbeach ( pinguïns)
- muizenberg ( surf beach)

8,3
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Restaurants
6 Veiligheid
8 Stranden

Pluspunten Kaapstad

 • betaalbaar
 • natuur
 • eten
 • divers
 • cultureel
 • landschap
 • gastvrijheid

Minpunten Kaapstad

 • gevaarlijk
 • waterprobleem
 • koudezee
Ultieme tip: Kloof Street house, prachtig restaurant met een mooie tuin.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Keer op keer fantastisch. Een aanrader (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Lien Snzyerq op 11 november 2018

Kaapstad heeft als stad alles wat je je maar wensen wil. Mooie stranden, toffe sfeer, heel lekker eten, leuke mensen en heel veel te zien en te doen. Hier wil ik keer op keer terug naar toe. Een must do dus!

Pluspunten Kaapstad

 • mooie stad
 • lekker eten
 • leuke sfeer
 • mooie uitzichten
 • lieve vriendelijke mensen
 • veel te zien
 • veel te doen
 • enorme variatie
 • voor iedereeen een must do!

Minpunten Kaapstad

 • geen
Ultieme tip: 1 van de vele hoogtepunten was het restaurant kloofstreet house. Maar je hebt keuze uit ontelbare lekkere restaurants. Als foodie kom je hier zeker aan je trekken!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Heerlijke tijd (bezocht in december 2017)

Review geschreven door Renske de Jong op 23 januari 2018

Kaapstad is een fantastische stad. Er is ontzettend veel te doen en je hebt overal wel uitzicht op een berg. Prachtig! Er zijn allerlei toeristische plekjes zoals het Waterfront en Green Market Square. Daar kun je leuke souvenirs kopen. Ook op Long Street zitten een aantal leuke souvenirwinkels. Daarnaast vind je daar ook allerlei lekkere restaurantjes en gezellige uitgaansgelegenheden. In de Company Garden kun je heerlijk relaxen. Ook de gardens in Claremont zijn de moeite waarde. Wil je goedkoper winkelen, dan is het outletcentrum Access Park in Kenilworth een goede plek. Leuke winkels met mooie aanbiedingen.

Wil je een rustig strand, dan is Fish Hoek the place to be. Muizenberg en St. James zijn ook mooi, maar zijn een stuk drukker in de zomer. Sea Point pavilion is ook een lekker zwembad, maar erg druk nu de andere openbare zwembaden gesloten zijn vanwege het watertekort. Een leuke markt met heerlijk eten vind je elke zaterdag bij de Biscuit Mill in Woodstock. Op vrijdagavond vind je een gezellige foodmarket in Muizenberg (False Bay) bij de Blue Bird Garage. Lekker en goedkoop eten. Restaurants waar je ook lekker en voordelig kunt eten zijn; Primi Piatti (Italiaans), Mugg and Bean, Spur (grill), Tiger's milk en er zijn er nog veel meer. In Kenilworth vind je Fat Harry's met heerlijke burgers en Banana Jam met een Caribische sfeer. Ontzettend leuk en goed eten!

Een ander leuk uitje is Simon's Town, een mooi dorpje. Ook Kalk Bay is altijd een bezoekje waard. Leuke winkels en lekkere restaurantjes. De Brass Bell biedt je een prachtig uitzicht over zee. Heel leuk als het een beetje waait en de golven tegen het raam opspatten. Maar ook in de haven kun je er heerlijk (vis) eten.

Het is absoluut niet vervelend om je tijd door te brengen in Kaapstad. Het is mijn tweede thuis en ik vind het er heerlijk! Heerlijk weer, fijne mensen en een prachtige omgeving!

Pluspunten Kaapstad

 • mooie uitzichten
 • heelijk weer
 • lekker en betaalbaar eten
 • leuke winkels
 • fijne mensen

Minpunten Kaapstad

 • sommige plekken zijn erg toeristisch
Ultieme tip: De trein tussen Cape Town en Simon's Town is een superhandige verbinding die je overal brengt. Kalk Bay, Fish Hoek, Simon's Town of gewoon direct de stad in.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Cape Town 2017 (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Roos van Deursen op 05 december 2017

Ik ben maar liefst vier maanden naar Kaapstad in Zuid-Afrika geweest dit jaar. Het was geweldig! Kaapstad heeft het allemaal: strand, natuur, zee en natuurlijk de stad zelf. Daarnaast zijn er onwijs veel mogelijkheden om dagtripjes te doen! Kaapstad is een stad waar je je nooit zult vervelen, een absolute aanrader dus!

Pluspunten Kaapstad

 • locals
 • natuur
 • overzichtelijke stad
 • stranden
 • nationale parken
Ultieme tip: Ga hiken op/rondom de Tafelberg. Er zijn enorm veel routes waar je uit kunt kiezen, dus voor ieder wat wils!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kaapstad, een hele wereld in 1 stad! (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Mark Karels op 04 december 2017

Kaapstad wordt vaak betiteld als niet veilig! Je moet gewoon net als in Nederland oppassen, maar als ik aan Kaapstad denk dan denk ik aan de mooie lichtval, de stranden van Blouberg en Camps Bay, het uitzicht vanaf de Tafelberg en de route over de R44 vanaf Hermanus terug naar Kaapstad via de pinguïns van Betty's Bay. De fietstocht die ik door de stad heb gemaakt of de boottocht bij Houtbay naar de zeehonden. Het heerlijke afrikaanse eten bij o.a. Moyo en Karibu. In deze stad is er voor iedereen iets.

Pluspunten Kaapstad

 • gastvrijheid
 • surfen
 • genoeg te zien
 • stranden
 • eten
 • bloemenpracht
 • wildlife

Minpunten Kaapstad

 • drukte
Ultieme tip: Huur een auto op de luchthaven (vergeet niet links te rijden) en ga eens naar West Coast National Park. De bloemenpracht die je daar vindt is geweldig.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Rainbow nation

Review geschreven door Sarbik Sarkisian op 03 december 2017

Prachtige stad waar veel te beleven is. Een bezoekje aan de Tafelberg, Waterfront, Robben eiland en Kaap de Goede Hoop is zeker een must. Maak gebruik van de hop-on hop-off bussen om Kaapstad te verkennen.

8,2
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
8 Restaurants
7 Veiligheid
8 Stranden
Ultieme tip: Een wandeling door het schilderachtige wijk Bo-Kaap met felgekleurde huisjes.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rainbow nation (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Sarbik Sarkisian op 03 december 2017

Prachtige stad waar je veel kunt beleven. Een bezoekje aan de Tafelberg, Waterfront en Kaap de Goede hoop is dan ook zeker een must. Maak gebruik van de hop-on hop-off bussen, een leuke manier om Kaapstad te verkennen!

8,2
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
8 Restaurants
7 Veiligheid
8 Stranden
Ultieme tip: Een wandeling door de schilderachtige wijk Bo-Kaap, prachtige wijk met felgekleurde huisjes.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Waanzinnig (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Jordi van Beekum op 25 november 2017

Ik ben 7 weken in Kaapstad geweest en het was fantastisch. Er zijn talloze hippe barretjes, je kan er ongelofelijk lekker eten en het kost niks. De omgeving is om geen genoeg van te krijgen en de mensen stralen blijdschap en geluk uit. Kaapstad is echt een aanrader! Erg divers en er is genoeg te doen!

8,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Locals
9 Restaurants
7 Veiligheid
10 Stranden

Pluspunten Kaapstad

 • betaalbaar
 • aardige locals
 • goed eten
 • prachtige omgeving
 • uber

Minpunten Kaapstad

 • veel zwervers
Ultieme tip: Ga naar Mzoli’s. Dat is een feest in de townships wat je nooit zult vergeten!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kaapstad (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Jet Abeling op 20 november 2017

Kaapstad is een van de weinige steden die stad, natuur, cultuur en strand heeft. Geen een dag hoef je je te vervelen.
Ga lekker eten en drinken in kloofstreet en maak een mooie wandeling naar de top van lions head of de overweldigende Tafelberg.

Pluspunten Kaapstad

 • stad
 • cultuur
 • eten/drinken
Ultieme tip: Rijdt voordat het donker wordt naar signal Hill en bewonder de zonsondergang en het prachtige zicht over de stad/land.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Interessante Kaapstad (bezocht in februari 2007)

Review geschreven door Sim Plyred op 20 november 2017

Er is zoveel te zien in Kaapstad, bv. Robbeneiland, Waterfront, Boaldersbeach met zijn pinguins enz. Kortom zo een leuke interessante stad, en het is erg leuk om er te winkelen. En niet te vergen de Tafelberg. Ga met de lift naar boven en wandel naar beneden.

Pluspunten Kaapstad

 • aardige mensen

Minpunten Kaapstad

 • Niet
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reizen Kaapstad

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors