Castle of Good Hope

Castle of Good Hope

door Getaway Travel

Het oudste Europese bouwwerk in Afrika is Castle of Good Hope in Kaapstad. Jan van Riebeeck liet kort na zijn aankomst in 1652 een klein fort op deze plek bouwen. Het bouwwerk van klei en hout hield niet lang stand, en werd in 1664 vervangen door het vijfhoekige kasteel dat je nog steeds kunt bezoeken. In zijn 350 jarige geschiedenis is het fort nooit bestormd.

Militair museum

Hier resideerden de eerste gouverneurs van het land. Dit imposante vijfpuntige fort is gebouwd tussen 1666 en 1679 en diende ter vervanging van het onderkomen van Jan van Riebeeck. Tegenwoordig is dit het legerhoofdkwartier van West-Kaap en vind je er het Castle Military Museum. In het museum zie je een collectie van wapens, uniformen en andere militaire voorwerpen uit de Hollandse en Britse periode.

ZELF NAAR Castle of Good Hope?

Bekijk alle 8 reizen naar Castle of Good Hope

Wisseling van de wacht

Er zijn nog verschillende andere plekken binnen de Castle of Good Hope die je aan de Hollandse kolonisatie doen denken. Zo is er de schitterende halsgevel van het poortgebouw, het wapen van de Verenigde Republiek, de klok in de toegangspoort en het Leerdam-bastion met de titels van de prins van Oranje. Er zijn verschillende tours georganiseerd die de moeite waard zijn. Probeer rond het middaguur te gaan wanneer de wisseling van de wacht plaatsvindt.

Castle of Good Hope ligt aan de Buitenkant Street in het centrum van Kaapstad.

Reizen Castle of Good Hope

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors