Company’s Garden

Company’s Garden

door Getaway Travel

De Company's Garden, ook wel Kompanjiestuin genoemd, werd in 1652 aangelegd onder leiding van Jan van Riebeeck om VOC-schepen die op weg naar de Oost waren te voorzien van verse groenten en fruit. Vandaag de dag groeien er in deze voormalige moestuin inheemse en exotische bomen en struiken. Dwars door het park loopt de Government Avenue waarlangs prachtige oude eiken groeien.

Rust in de stad

De Company's Garden heeft een vogelhuis, oranjerie en een zonnewijzer uit 1787 en je kunt er eten in een openluchtrestaurant. Hier vlakbij staat een saffraanperenboom die kort na de komst van Jan van Riebeeck is geplant. Het is een prima plek om even de rust van de stad op te zoeken, mensen te kijken en duiven te voeren.

ZELF NAAR Kaapstad?

Bekijk alle 113 reizen naar Kaapstad

Om het park heen staan enkele schitterende oude gebouwen als het South African Museum en Planetarium, het Parlementsgebouw, St George's Cathedral en de South African National Gallery en is een wandeling in en om de Compamny's Garden een absolute aanrader.

De Company's Garden ligt in het centrum Kaapstad, ten zuiden van Victoria & Albert Waterfront, en heeft verschillende ingangen. De grootste vind je aan Adderly Street en Annandale Road.

Reizen Kaapstad

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors