Zuid-Afrika.nl Jouw vakantie naar Zuid-Afrika begint hier!

Reviews Kaapstad

8,6
9,1 Algemene ervaring
9,1 Beziens­waardigheden
8,6 Locals
8,9 Restaurants
6,9 Veiligheid
8,9 Stranden
  • Aantal reviews: 83
  • Aantal waarderingen: 45

Veelzijdig Zuid-Afrika (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Tessa Majenburg op 21 mei 2017

Kaapstad heeft zoveel te bieden! Je hebt er strand, lekker eten, geschiedenis en mooie natuur! Zelf vond ik het heerlijk om in de middag lekker aan het strand zitten bij Camps Bay. De Table Mountain op met de kabelbaan is een leuke ervaring maar het is nog veel leuker de Tafelberg gewoon zelf op te klimmen! Ben je echt kapot daarna, kan je alsnog met de kabelbaan naar beneden! Verder heeft Zuid-Afrika nog zoveel meer te bieden. Op een paar uur afstand rijden van Kaapstad af heb je al zoveel verschillende andere dingen die je kan zien. En met het uur verandert het hele landschap! Ook leuk om te doen is seal snorkeling in Houtbay!

Pluspunten Kaapstad

  • natuur
  • veelzijdig
Ultieme tip: Huur een auto! Je bent hierdoor zoveel mobieler en het is een stuk veiliger dan het ov of 's avonds over straat lopen (ik was zelf met twee meiden).
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Kaapstad, een stad vol geschiedenis (bezocht in december 2015)

Review geschreven door An Ke op 13 mei 2017

Een prachtige stad in een prachtig land. Kaapstad biedt dankzij de Tafelberg en de Lions Head mooie wandelingen voor de sportievelingen. Het uitzicht is adembenemend. Ook voor ontspanning is er ruimte in de beroemde straat Long Street, hier kun je een lekker hapje eten of een heerlijke cocktail drinken.

Het centrum van Kaapstad is lopend te doen, en anders kun je gebruik maken van de bus. Je leert er veel over de geschiedenis. Bijvoorbeeld waarom Kaapstad, anders dan andere grote steden in Zuid-Afrika, aan doet als een westerse stad met een westers centrum.

Verder kun je vanuit Kaapstad gemakkelijk een dagje naar de wijnstreken reizen, bijvoorbeeld naar Stellenbosch of Klein Constantia (Red bus tour) en daar meedoen aan een wijnproeverij. Ook kun je met de veerboot naar Robbeneiland; het eiland op elf km van de Kaapse kust dat als gevangenis diende voor velen, onder andere Nelson Mandela.

December/januari is de beste tijd om te gaan, dan is het zomer en mooi weer. Neem alsnog voldoende warme kleding mee, want in Zuid-Afrika zegt men dat Kaapstad drie seizoenen in een dag heeft, dus wees gewaarschuwd. Daarnaast is het in Kaapstad altijd een groot feest op 2 januari, dat was de enige dag waarop de slaven vroeger vrij waren en dit wordt altijd nog traditioneel gevierd.
Voor de strandliefhebbers zijn er genoeg stranden om te zonnen, chillen en te genieten. Op Camps bay kun je mooi op een terras naar de zonsondergang kijken.

Voor geïnteresseerden in cultuur en geschiedenis zijn er drie gratis informatieve rondleidingen door de stad van Free walking tours; een naar district six (een te multiculturele wijk die verwoest werd door het apartheidsregime), een naar de Bo-kaap en een door het centrum. Alle drie zijn aanraders! De tours zijn elke dag, het verzamelpunt is op het Green Market Square.

Het is wel zo aardig om je gids een klein bedrag te geven aan het einde van de tour! Kaapstad is ook geschikt voor budgetreizigers!

Pluspunten Kaapstad

  • Het centrum is gemakkelijk te voet te doen
  • Prachtige natuur
  • Aardige en behulpzame locals
  • Goedkope hostels

Minpunten Kaapstad

  • 's Avonds koelt de tempratuur snel af
  • Het water van de Atlantische Oceaan is eigenlijk te koud om te zwemmen
Ultieme tip: Het Slave Lodge Museum is een absolute aanrader, hier leer je veel over de geschiedenis en daarmee het slavernijverleden van Zuid-Afrika (en van Nederland).
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Familiebezoek (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Pascal van Arkelen op 09 mei 2017

Als ik Kaapstad in ''en woord zou moeten beschrijven zou ik zeggen: Divers
-Natuur
-Bruisend
-Strak
-Geschiedenis
Het was heerlijk om een auto te huren en er lekker op uit te gaan. Van geweldige shopping malls tot de geweldige Tafelberg.

Pluspunten Kaapstad

  • Natuur
  • rijk aan geschiedennis

Minpunten Kaapstad

  • Vrij prijsig
Ultieme tip: Huur een auto en trek er op uit!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

happy place (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Zoë van de Velde op 08 mei 2017

Wauw, Kaapstad! Wat is dat een mooie stad. Ongeacht of je op een wereldreis bent, of dat je die twee jaarlijkse schamele weken aan vakantie optimaal benutten wilt, Kaapstad hoort hoog op het lijstje van beiden thuis. Het is een prachtige kleurrijke stad en heeft voor iedereen wel wat te bieden. Je zult je er nooit vervelen en stiekem kom je er altijd wel wat tijd te kort, want er is nou eenmaal zo veel moois!
De locals zijn gastvrij en vriendelijk, het is er zo goed als altijd lekker weer en er zijn zóveel dingen om te ontdekken!

8,7
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Restaurants
7 Veiligheid
9 Stranden

Pluspunten Kaapstad

  • betaalbaar
  • locals
  • diversiteit

Minpunten Kaapstad

  • veel toeristen
  • kloof rijk/arm
  • niet overal even veilig
Ultieme tip: Beklim Lion's head, het liefst met zonsondergang of zonsopgang!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Tafelberg Kaapstad (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Jeannine Huijbregts op 25 april 2017

Een paar weken op bezoek bij mijn dochter die in Paarl (pear valley) / Kaapstad woont met haar man en gezin. Naar heel veel bezienswaardigheden hebben zij mij mee genomen, maar de Tafelberg was heel bijzonder, ik, 67 jaar, ben samen met mijn schoonzoon en twee kleinkinderen van 7 en 9 jaar naar boven geklommen, (dochter en twee kleinkinderen van vier jaar met de kabelbaan) helaas halverwege is deze oma niet goed geworden en moest op mijn billen terug naar beneden (de kinderen zijn naar boven gegaan) (op mijn advies) .
Helaas dus heb ik de bovenkant niet kunnen bewonderen, en het Robbeneiland (wat ik zo graag had willen zien) niet kunnen aanschouwen.

Ultieme tip: Tafelberg, Kaap de Goede Hoop, Cape Point.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers

Mijn Kaapstad (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Barbara Verwater op 25 februari 2017

Toen ik in Kaapstad aankwam, kon ik niet wachten om de stad en omgeving te gaan verkennen. Ik raad je aan te beginnen met een wijntour, waarbij je veel van het landschap en verschillende wijnhuizen ziet. Wij hebben de dag erna een auto gehuurd om een bezoek aan Kaap de Goede Hoop te brengen. Neem een route langs de kust en je hebt de mooiste uitzichten en komt door leuke dorpjes. Ook Robbeneiland is zeker een aanrader, plan ervoor of erna een lunch/diner in de haven. Mooie locatie en heerlijk eten. En wil je alle indrukken even laten zakken dan is Campsbay de perfecte plek.

Pluspunten Kaapstad

  • Klimaat
  • Betaalbaar
  • locals
  • bezienswaardigheden
  • natuur

Minpunten Kaapstad

  • wifi is niet overal aanwezig
Ultieme tip: Delaire in Stellenbosch (wijnhuis/restaurant) heeft een prachtig uitzicht over wijnvelden en bergen, wel van te voren reserveren!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

AWESOME!!! (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Jasmin Brinkerhof op 29 januari 2017

Voordat ik naar Kaapstad ging, had ik een ander beeld van de stad. Mijn verwachtingen waren anders dan verwacht. Maar wow, wat is het een mooie plek! De mensen, het eten, de hotels, noem het maar op! Je kunt er zelfs goed shoppen! Ik kan nu al niet meer wachten om weer terug te gaan naar Kaapstad! Op de dag van vandaag, ben ik nog steeds aan het nagenieten!

8,7
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Restaurants
7 Veiligheid
9 Stranden
Ultieme tip: Tafelberg en Lion's head beklimmen en Bo Kaap (de kleurrijke huisjes).
Aangeraden voor: Avonturiers

Kirstenbosch Gardens in lente (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Ida Leferink op 01 oktober 2016

Je hebt echt mooie plekken in Kaapstad. Je kan er maanden op vakantie gaan en nog niet alles hebben gezien. De lente staat bekend om de Daisies. Deze bloemen bloeien in het wild en overal in grote getallen. Bekendste is de westkust. Maar daar is het ZO druk.
Kirstenbosch Gardens is een hele mooie tuin waar je echt pracht foto's kan maken. Die bloemen, de bergen en de vogels. Je kijkt je ogen uit.

Pluspunten Kaapstad

  • natuur
  • prachtig
  • heerlijk weer
  • vier seizoenen in een dag

Minpunten Kaapstad

  • onrust
  • kloof rijk/arm
Ultieme tip: Ken de problemen van het land waar je op vakantie gaat. Zodat dat geen verrassing is. Geniet!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig en rustgevend Houtbay (bezocht in oktober 2013)

Review geschreven door Ida Leferink op 01 oktober 2016

Houtbay is een mooi rustig plekje in Kaapstad. Als er geen wind staat is het echt heerlijk vertoeven. Op een mooie kalme dag kan je zelfs de dolfijnen voor de kust zien zwemmen.
Naast Houtbay heb je ook Campsbay en Kleinbaai die je moet zien.

Pluspunten Kaapstad

  • vriendelijk
  • rustgevend

Minpunten Kaapstad

  • stakingen
  • onrust
Ultieme tip: Neem de tijd.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

10 video's van Kaapstad e.o. (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Thomas Hiensch op 01 september 2016

Beste reiziger. In mei 2016 ben ik naar Kaapstad en omgeving geweest en heb daarvan 10 korte video's gemaakt.

In het dashcamfilmpje zie je de mooie natuur en de wegen (en het links rijden. Ik had dat een prettige voorbereiding gevonden). Verder zie je de tafelberg met de klipdas, kirstenbosch met de waterval van skeleton gorge, het beklimmen van de leeuwenkop-rots bij zonsondergang, de pinguins van Simons Town Boulders Beach, ziplinen (tokkelen) met SA Forest Adventures, en laatst maar niet minst, het duiken met de witte haaien bij Gansbaai.

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
8 Restaurants
9 Veiligheid
7 Stranden

Pluspunten Kaapstad

  • Sprintide inn
Ultieme tip: Ga in de herfst, onze meivakantie! Prachtig weer, niet te heet of te druk!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

van alles wat en zoveel meer! (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door W L op 05 augustus 2016

Robben-eiland - de geschiedenis raakt je! Long street - zoveel culturen, jong en oud, voor iedereen iets interessants! Tafelberg - wat een uitzicht, ook het beklimmen waard!
Kirstenbosch Botanische tuinen - zoveel moois, zoveel kleuren en heerlijk eten!
Camps Bay - gezelligheid ten TOP!
Waterfront - een van de vele winkelsentrums, restaurants naar ieders smaak en een geweldige haven!

Pluspunten Kaapstad

  • voor iedereen wat te doen

Minpunten Kaapstad

  • te veel toeristen
Ultieme tip: Neem eerst een tour met de city bus, beide routes. Daarna lekker op je gemak bezoeken waar je zin heb.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Als ik Kaapstad binnen kom vliegen en zie de Tafelberg is het als thuis komen. (bezocht in februari 2009)

Review geschreven door Marianne Visser op 05 augustus 2016

Ik vond het heerlijk om down memorie lane te gaan. Een heerlijke rit om de Penninsular, over Tamboers kloof naar Campsbay met het mooie uitzicht. Je kan ook een stop doen bij Tafelberg die zeer de moeite waard is om op te gaan met de prachtige vergezichten. Doe dit wel als het een heldere dag is.

Dan langs de ruige kust. Heerlijk kopje Koffie bij Suikerbossie restarant bij Llundudno. Lundudno heeft ook een heerlijk strandje. Verder over Houtbay naar Scarburough en door naar het natuurpark van Kaap punt . Kaap Punt is ook de moeite waard om te bezichtigen, waar de twee oceanen bij mekaar komen. Daar vind je ook een heerlijk restaurant om te eten. Maar net hopen dat de apen niet op bezoek komen.

Dan verder naar Black Marlin waar je heerlijke calamari en vis kan eten met zicht over Valsbay. Verderop heb je het pinguïn park, bij de Boulders. Als je verder naar Seaforth gaat, kun je tussen de pinguins zwemmen als je geluk heb. Heel leuk gras en strand om te picknicken. Het is echt een verstopt strandje.

Verder rij je langs het vissersdorpje Kalk Bay naar Muizenberg. Daar is een groot paviljoen. Langs de hele weg heb je prachtig uitzicht op Valsbay. Dan terug over De Waals Drive naar Kaapstad.
Langs De Waals Drive kom je langs Kistenbosch Gardens, een prachtige tuin met een pracht uitzicht. Zeer de moete waard om door heen te wandelen. Rhodes Memorial is ook mooi om te zien met zicht over de peninsular naar de Hottentots Holland bergen.

In Mowbray heb je de Mosterd Molen. Ook kom je langs het Groote Schuur Ziekenhuis, waar de eerste harttransplantatie is uitgevoerd door Prof Barnard.

Het is heerlijk om te eindigen op de Water Front waar het oergezellig is met winkeltjes, marktjes, restaurantjes en af en toe komt de Koen carnavalparade langs. Die zijn een attractie op nieuwjaarsdag

Ultieme tip: De rode topless bus in Kaapstad is een aanrader. Die komt langs al de belangrijke bezienswaardigheden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mama Africa (bezocht in april 2003)

Review geschreven door Robert Vries op 05 augustus 2016

Bar / restaurant Mama Afrika: eten & drinken met live muziek; was toen en is nog (van horen zeggen) een fantastische ervaring.

Pluspunten Kaapstad

  • Mama Africa (wel reserveren!!)
Ultieme tip: Mama Africa (wel reserveren!!), Tafelberg en Waterfront
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers

Oud en nieuw komen prachtig samen in deze fantastische stad (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Rudy Vriendts op 05 augustus 2016

Bezoek zeker het centrum en wandel eens rond en geniet van alle bezienswaardigheden.
Ook een bezoek aan de haven is aan te raden

Pluspunten Kaapstad

  • Alles goed bereikbaar en betaalbaar
Ultieme tip: Bezoek de haven van Kaapstad
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Hop on hop off busrit door Kaapstad (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Ellen de Bree op 05 augustus 2016

Geweldige manier om veel plekjes in deze geweldige stad te zien, met uitstekende uitleg in je oortje

Pluspunten Kaapstad

  • betaalbaar
  • heerlijk eten
  • vriendelijke mensen

Minpunten Kaapstad

  • geen
Ultieme tip: Tijdens de busrit stap je uit om met de kabelbaan naar boven te gaan op de Tafelberg, wat een uitzicht, niet te omschrijven zo mooi!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Parijs aan zee (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Patrick van Kuijen op 04 augustus 2016

In januari 2016 was ik voor de 8e keer in Kaapstad. Deze stad heeft mijn hart veroverd. Het bruisende en culinaire van Parijs. Maar ook de rust (als je dat wilt) en hippe trends aan zee. Never a dull moment!

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Restaurants
8 Veiligheid
8 Stranden

Pluspunten Kaapstad

  • Hip
  • trendy
  • betaalbaar
  • Smeltkroes

Minpunten Kaapstad

  • taxichauffeurs
Ultieme tip: Paranga, Woodstock, District 6, Maarten's Guesthouse.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers

Heerlijke stad met heel erg lekker eten. (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door bennie analbers op 04 augustus 2016

Je moet een High tea bij Mount Nelson doen (eigenlijk verplicht), met de mooie city hop on hop off bus en not to forget het Waterfront en botanische tuinen als je daar van houdt.
Kaap de Goede Hoop was jaren geleden veel mooier met al die Bavianen die zich terug moesten trekken in het binnenland. Toen kon je je rot lachen om wat ze allemaal uit de auto's van toeristen haalden, helaas is dat nu verleden tijd.

9,2
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Restaurants
9 Veiligheid
9 Stranden

Pluspunten Kaapstad

  • zeer zeer betaalbaar en een heeeeeeeeel fijn klimaat
  • met de allervriendelijkste mensen
Ultieme tip: Te veel fantastische restaurants en restaurantjes in allerlei prijsklassen, maar overal heel goed.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kaapstad is woeste natuur en cultuur (bezocht in maart 2013)

Review geschreven door Charlotte de Vries op 25 juli 2016

Toen Kaapstad na uren rijden langs de Garden Route voor het eerst in mijn autoruit verscheen, viel de stad me vies tegen. Hoge, zandkleurige flatgebouwen vormen de niet zo mooie skyline, terwijl ik een koloniale stad had verwacht. Maar zodra ik m’n spullen had gedropt bij een hostel aan Long Street en een wandeling maakte van de kleurige uitgaansstraat en Bo-Kaap naar het chique V&A Waterfront, was ik helemaal overdonderd. Deze plekken ademen gezelligheid en geschiedenis uit. En de Tafelberg die met zijn wolkendek overal bovenuit torent is écht waanzinnig.

Een van de mooiste plekken van Kaapstad vond ik de Company’s Gardens. Bruine eekhoorns dartelen naar je toe tijdens een wandeling door dit park, dat volstaat met exotische planten en bomen en omlijnd is door gekleurde koloniale landhuizen. Vlakbij staat het - naar mijn mening - meest interessante museum van Kaapstad: het District 6-museum. Hier leer je alles over een Boheems township dat, choquerend genoeg, is gebulldozerd tijdens het Apartheidsregime.

Maar het aller-, aller-, allermooist is nog wel de rest van het Kaapse schiereiland. Ik heb ruim de tijd genomen om te surfen in Muizenberg, te eten in Westers Kalk Bay, de pinguïns gedag te zwaaien in Simon’s Town, struisvogels te bezoeken bij Cape Point, rond te snuffelen op de markt van Hout Bay en m’n ogen UIT te kijken bij de bergen van Chapman’s Peak en de Twelve Apostles. In één woord: WAUW.

7,8
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Locals
10 Restaurants
5 Veiligheid
8 Stranden

Pluspunten Kaapstad

  • Divers
  • Betaalbaar
  • Ruige natuur
  • Heerlijk eten

Minpunten Kaapstad

  • Niet heel veilig
  • Grote afstanden
Ultieme tip: Wees niet bang en pak een keer de trein van de stad naar het schiereiland: de locals en de uitzichten maken de rit een enorme belevenis.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het voelt als thuiskomen (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Jony Francissen op 07 juli 2016

Desondanks dat het daar winter was, is de temparatuur voor een nederlander prima. Kaapstad heeft natuurlijk de bekende activiteiten zoals bijv de tafelberg. Maar er zijn ook enorm veel gratis activiteiten die zeer de moeite waard zijn. Mooie wandelroutes, prachtige parken, of zelfs een middag helpen bij een van de townships. De mensen zijn vriendelijk en willen je de beste ervaring geven van de stad waar ze zo trots op zijn. Kaapstad is voor mij een tweede thuis geworden vanaf dag 1.

8,8
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Locals
8 Restaurants
8 Veiligheid
9 Stranden

Pluspunten Kaapstad

  • betaalbaar
Ultieme tip: Zoek activiteiten die geen geld kosten, dit laat meer zien en ervaren van de echte cultuur in kaapstad.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kaapstad, een must-see in al haar opzichten! (bezocht in november 2014)

Review geschreven door David Cabo op 06 juli 2016

Ontdek de stad per auto of te voet, ga naar zondagse markten, wandelen in de bergen, heerlijk eten in de beste restaurants en lekker avondje uit in Loop Street. De hele stad bruist en biedt voor ieder wat wils

8,5
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
7 Veiligheid
9 Stranden

Pluspunten Kaapstad

  • betaalbaar
  • locals
  • diversiteit

Minpunten Kaapstad

  • geen ov
Ultieme tip: Geef je over aan de relaxte en aangename sfeer van de stad en stap tevens uit het drukke stadsleven door een bezoek aan het strand of een mooie wandeling in de bergen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reizen Kaapstad

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors