Zuid-Afrika.nl Jouw vakantie naar Zuid-Afrika begint hier!

Reviews Kaapstad

8,6
9,1 Algemene ervaring
9,1 Beziens­waardigheden
8,6 Locals
8,9 Restaurants
6,9 Veiligheid
8,9 Stranden
  • Aantal reviews: 83
  • Aantal waarderingen: 45

Gekaapt door de liefde (bezocht in december 2010)

Review geschreven door Romagna Phillips op 04 juli 2016

In 2010 heb ik m'n grote liefde gevonden in kaapstad, we hebben elkaar 10 minuten gesproken en business cards gewisseld. Eenmaal terug in Nederland, waren we constant in contact en is de liefde gegroeid. 3 maanden later besloot ik hem te verassen voor z'n verjaardag in 2011 we zijn zo verliefd op elkaar geworden dat we daarna hadden besloten om bij elkaar te blijven en we zijn sindsdien verder gegaan als een unit. 3 jaar later is hij op z'n knieën gegaan en uiteraard heb ik ja gezegd. We zijn daarna 2 jaar verloofd geweest en op onze 5e anniversary, zijn we getrouwd, in Stellenbosch, we hebben al onze familie leden vanuit overal op de wereld uitgenodigd om erbij te zijn. Het was de mooiste dag van onze leven. M'n man en ik houden van avontuur, we beklimmen de bergen met regelmaat en genieten van de prachtige natuur in kaapstad. M'n man is een Martial Artist, z'n hele leven heeft hij opgeofferd om anderen te helpen en trainen en speciaal in een land als zuid Afrika, waar 95% van de mensen heel erg arm zijn, heb ik met eigen ogen gezien hoe hij levens en families heeft veranderd in positieve zin.
Ik sta aan zijn zijde en ben erg trots op m'n man, verder zijn we gelukkig in kaapstad want je hebt hier niet veel nodig. Organisch en gezond eten, goed klimaat, hoog spiritueel bewustzijn, heel erg veel lokale bezienswaardigheid, de natuur, cultuur. Kaapstad is zeker een leuke plek om te zijn.. Ze noemen het niet voor niets 'esCape Town'

7,7
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
7 Restaurants
7 Veiligheid
8 Stranden

Pluspunten Kaapstad

  • rand
  • uber
  • atlantic seaboard
Ultieme tip: De red city bus, table mountain, clifton beach, Camps Bay
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Lion's Head (bezocht in juli 2011)

Review geschreven door Carola Jansen op 03 juli 2016

Wij hadden de pech dat de Tafelberg dicht was in de dagen dat wij in Kaapstad waren. De eigenaar van ons hotel kwam met een alternatief en dat was Lion's Head beklimmen. Een berg naast de Tafelberg, iets lager gelegen en dus geen last van de wolken (tafelkleedje). En wat we daar zagen overtrof onze verwachten. Een prachtig uitzicht over Kaapstad met in de verte Robbeneiland maar ook een geweldig uitzicht op de Tafelberg met zijn tafelkleedje. Echt de moeite waard!

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden
Ultieme tip: Lion's Head beklimmen. Laatste stuk is pittig maar je kunt voor de moeilijke en de iets makkelijkere route kiezen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers

Levendige stad met een schitterende omgeving! (bezocht in april 2014)

Review geschreven door Marleen de Keyzer op 03 juni 2016

Kaapstad steelt je hart! Er is naar mijn mening geen stad die een mooiere ligging heeft dan de Moederstad. En dan is haar centrum ook nog bruisend.

Trek minimaal vier dag uit om de stad en haar omgeving te verkennen. Bezoek natuurlijk de Tafelberg. Als je van hiken houdt is het leuk om naar te top te wandelen. Vertrek wel vroeg, in de middag ligt de berg vaak in de wolken en heb je lang niet zo'n goed uitzicht en dat is zonde!

Huur een auto en rijd de route langs de kust richting Kaap de Goede Hoop af. Onderweg kom je langs de mooiste strandjes. Mijn favoriet is Buffels Bay. Maar stop ook bij Boulders Beach om pinguïns te spotten (wel erg toeristisch) en bekijk de gekleurde huisjes in Muizenberg. Ook zijn er een aantal plaatsen waar je goed kan surfen.

Ga wijnproeven in een van de Kaapse wijnvelden. In de buurt van Kaapstad vind je er genoeg. Wij waren bij Groot Constantia. Hier geniet je van de lekkerste wijnen in de tuin en bestel je voor een goede prijs een paar flessen. Neem zeker wat wijn mee naar huis.

Verder biedt het centrum van Kaapstad ook genoeg bezienswaardigheden om je een dag zoet te houden: het District 6 museum, de kleurrijke wijk Bo-Kaap, Company's Garden en het toeristische V&A Waterfront.

Rond zonsondergang is het leuk om een drankje te doen bij een van de barretjes aan het water in Camps Bay. In de avond vind je in Long Street genoeg leuke restaurantjes. Ook kan je hier goed uitgaan.

Let wel op, je bent in Zuid-Afrika. Hoewel Kaapstad voor Zuid-Afrikaanse begrippen erg westers, gemoedelijk en relatief veilig is, zou ik in de avond niet alleen over straat lopen.

Pluspunten Kaapstad

  • Levendig
  • Mooie bezienswaardigheden
  • Schitterende omgeving
  • Mooie stranden
  • Heerlijke wijn

Minpunten Kaapstad

  • Toeristisch
  • In de late avond minder veilig
Ultieme tip: Neem niet de lift omhoog, maar hike naar de top van de Tafelberg. En ga dan vroeg in de ochtend. Zo word je getrakteerd op de meest waanzinnige uitzichten!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers
Waardering door Renske de Jong op 23 jan. 2019
9,5

10

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Locals

10

Restaurants

9

Veiligheid

10

Stranden
Waardering door Sylvia van der Wateren op 20 okt. 2018
8,8

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

10

Locals

9

Restaurants

8

Veiligheid

10

Stranden
Waardering door Bram Pater op 18 feb. 2017
9,0

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Locals

9

Restaurants

9

Veiligheid

9

Stranden
Waardering door Carola Jansen op 03 jul. 2016
8,8

10

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Locals

8

Restaurants

8

Veiligheid

nvt

Stranden
Waardering door Emma Schutte op 03 jul. 2016
9,6

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Locals

9

Restaurants

9

Veiligheid

nvt

Stranden
Waardering door Jan van der Borden op 24 apr. 2016
8,4

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Locals

8

Restaurants

8

Veiligheid

nvt

Stranden

Reizen Kaapstad

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors