Zuid-Afrika.nl

Bezienswaardigheden Kaapstad

Kaapstad wordt met recht een van de mooiste steden van de wereld genoemd. De Moederstad ligt direct tegen de voet van de indrukwekkende Tafelberg en wordt aan de andere kant ingesloten door de blauwe oceaan. Een reis naar Zuid-Afrika is niet compleet zonder een bezoek aan Kaapstad en haar bezienswaardigheden. Naast het bruisende centrum zie je witte zandstranden, uitgestrekte wijngaarden, kleurrijke bloemenvelden en imponerende bergen. Tijdens een vakantie in Kaapstad is er genoeg te doen. Gezellige bars en restaurants, interessante townships, relaxte surfspots en groene golfcourses. Kaapstad heeft zoveel bezienswaardigheden dat je niet weet waar je moet beginnen. Lees verder

Kaapstad wordt met recht een van de mooiste steden van de wereld genoemd. De Moederstad ligt direct tegen de voet van de indrukwekkende Tafelberg en wordt aan de andere kant ingesloten door de blauwe oceaan. Een reis naar Zuid-Afrika is niet compleet zonder een bezoek aan Kaapstad en haar bezienswaardigheden. Naast het bruisende centrum zie je witte zandstranden, uitgestrekte wijngaarden, kleurrijke bloemenvelden en imponerende bergen. Tijdens een vakantie in Kaapstad is er genoeg te doen. Gezellige bars en restaurants, interessante townships, relaxte surfspots en groene golfcourses. Kaapstad heeft zoveel bezienswaardigheden dat je niet weet waar je moet beginnen.

Bezienswaardigheden Kaapstad

De meest opvallende bezienswaardigheden van Kaapstad zijn de kolossale bergen. De Tafelberg, Lion's head en Devil's Peak vormen het schilderachtige decor van de stad. In het centrum van Kaapstad zie je bezienswaardigheden als het Vicoria & Albert Waterfront of Kloof Street, waar je geweldig kunt eten, drinken en winkelen.

Ook voor de cultuurliefhebbers zijn er tijdens een stedentrip in Kaapstad interessante bezienswaardigheden te zien. Het Robbeneiland, waar Nelson Mandela gevangen werd gehouden. Het fotogenieke Bo-Kaap, waar je langs de vrolijk gekleurde huisjes wandelt. En het District Six Museum, waar je meer leert over de gewelddadige geschiedenis van deze wijk.

Vakantie Kaapstad

Tijdens een vakantie in Kaapstad bezoek je Company's Garden, waar je even bijkomt van de drukte. In dit park kun je vogels bekijken in het vogelhuis of wat onderuitzakken in het openluchtmuseum.

Wil je liever even de stad uit, dan zijn er genoeg leuke bezienswaardigheden rondom Kaapstad. Boulders Beach ligt iets ten zuiden van Kaapstad en is immens populair door de grote pinguïnkolonie die op de keien leeft. Llandudno Beach is een ander strand, waar je goed kunt surfen en van oktober tot januari zelfs walvissen voorbij ziet komen.

Stedentrip Kaapstad

Andere bezienswaardigheden die je niet mag overslaan tijdens een stedentrip naar Kaapstad zijn Castle of Good Hope, dat het oudste Europese bouwwerk in Afrika is. Khayelitsha, waar je kennis maakt met een mengelmoes van Afrikaanse cultuur. En Royal Cape Golf Course, waar je een balletje slaat met een prachtig uitzicht op de Tafelberg.

Reizen Kaapstad

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors