Duitsland WK voetbal 2010

Duitsland WK voetbal 2010

door Getaway Travel

LAND: DUITSLAND

Coach: Joachim Low(DUI)

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 214 reizen naar Zuid-Afrika

Bijnaam: Die Mannschaft (het team)

Introductie

Natuurlijk is Duitsland erbij. Met groot gemak marcheerde Die Mannschaft door de kwalificatieronde heen. Op geheel Duitse wijze: onverzettelijk en zonder fouten te maken. Alleen Finland maakte het de Duitsers lastig door twee keer gelijk te spelen. Het Rusland van Guus Hiddink moest echter zijn meerdere erkennen in aanvoerder Michael Ballack en zijn mannen.

Veel kenners zien de Duitsers als een van de kanshebbers voor de titel. Met hun ervaring, tactische kennis en nimmer aflatende winnaarsmentaliteit kunnen ze ver komen. Na de verloren finale van Euro 2008 en de derde plek op het WK in eigen land in 2006, wil Duitsland maar één ding: de finale halen en hem winnen.

Groepswedstrijden: 13 juni Duitsland - Australie in Durban, 18 juni Duitsland - Servie in Port Elizabeth en 23 juni Ghana - Duitsland in Johannesburg.

Notering FIFA ranglijst: 6de (tussen Portugal en Frankrijk)

Beste resultaat op een eindronde

Duitsland wist zich altijd te kwalificeren voor de eindronde van een WK. Alleen in 1930 en 1950 moesten de Duitsers zich terugtrekken uit de kwalificatie en deden ze dus niet mee op het eindtoernooi. Met zeven WK-finales is Duitsland gedeeld recordhouder, samen met Brazilië. Van die finales won Duitsland drie keer (1954, 1974 en 1990).

Duitsland werd ook driemaal Europees Kampioen, in 1972, 1980 en 1996. Bij het WK in 2002 werd Duitsland tweede, bij het WK in 2006 werd het team derde en op het laatste Europese kampioenschap werden ze in de finale verslagen door Spanje.

Trivia

Het Duitse team verloor nog nooit een wedstrijd waarin Klose of Ballack (sinds 2005) een doelpunt maakten. Beide spelers staan in de top tien van Duitsers met de meeste interlands. Zowel Klose als Ballack staan bovendien in de topscorerslijst, met respectievelijk 48 en 42 interlanddoelpunten.

Duitsland heeft sinds de halve finale van het WK 1982 geen penalty meer gemist op een groot toernooi. Toen stopte de Franse doelman Jean-Luc Ettori de inzet van Uli Stielike.

Sterspelers

Aanvoerder Michael Ballack (Chelsea) greep al een paar maal net naast een grote titel. Het WK 2010 was de laatste kans van de 33-jarige aanvoerder om in het illustere rijtje van Fritz Walter, Franz Beckenbauer en Lothar Mathaus te komen. Zij waren allen aanvoerder toen Duitsland een WK won.

Maar het liep anders: Ballack raakte zwaar geblesseerd en mist het WK. Hij was niet de enige Duitser die thuis achter moet blijven door een blessure. Ook Christian Trasch, Adler, Rolfes en Heiko Westermann zijn er door een kwetsuur niet bij.

Onmisbaar in de aanval van Duitsland is Miroslav Klose (Bayern Munchen). De wat kleurloze voetballer is dodelijk effectief: in 93 interlands scoorde hij 48 doelpunten. Andere spelers die inmiddels uitgegroeid zijn tot potentiele topspelers zijn Philip Lahm (Bayern Munchen), Sebastian Schweinsteiger (Bayern Munchen) en Lukas Podolski (1. FC Koln)

Kansen op de Wereldtitel volgens de bookmakers:
1:11 (Bwin.com)
1:15 (Betfair.com)

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors