Nigeria WK voetbal 2010

Nigeria WK voetbal 2010

door Getaway Travel

LAND: NIGERIA

Coach: Lars Lagerback(ZWE)

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 212 reizen naar Zuid-Afrika

Bijnaam: The Super Eagles

Introductie

Lang werd gedacht dat Nigeria het eerste Afrikaanse land zou zijn dat door kon dringen tot de laatste vier van een Wereldkampioenschap. Die tijden zijn voorbij. Tussen 1994 en 1998 beleefde het Nigeriaanse voetbal gouden jaren. Van die generatie zijn echter bijna geen spelers meer over. De kwalificatie verliep moeizaam. Pas negen minuten voor het einde van de laatste kwalificatiewedstrijd wist Nigeria een plek veilig te stellen op het WK 2010.

Nadat Tunesië verrassend verloor van Mozambique was de zwaarbevochten 3-2 overwinning op Kenia voldoende om Nigeria een plek te bezorgen in Zuid-Afrika. Hoewel de laatste jaren mager zijn voor het Nigeriaanse voetbal, is er toch een enorme potentie. In 2007 werd het jeugdteam onder 17 jaar wereldkampioen en in 2005 werd het jeugdteam onder 20 jaar tweede op het WK. Zal Nigeria in staat zijn deze jeugdprestaties een vervolg te geven?

Groepswedstrijden: 12 juni Argentinie - Nigeria in Johannesburg, 17 juni Griekenland - Nigeria in Bloemfontein en 22 juni Nigeria - Zuid-Korea in Durban

Notering FIFA ranglijst: 20ste (tussen Kameroen en Australie)

Beste resultaat op een eindronde

Drie keer eerder deed Nigeria mee op een WK. In 1994 en 1998 verraste het elftal vriend en vijand door uitstekende prestaties in de groepsfase. In de achtste finales moesten de Super Eagles echter buigen. In 2002 scoorde Nigeria slechts eenmaal, waardoor uitschakeling volgde. Voor het WK van 2006 wist het land zich niet te kwalificeren.

Trivia

De beste voetbalcoach aller tijden is volgens veel Nigerianen een Nederlander. Clemens Westerhof leidde het Nigeriaanse elftal in 1994 naar de winst van de Afrika Cup. Op het WK in '94 verloor het team in de achtste finale in de verlenging van latere finalist Italië. De coach en de spelers werden als helden onthaald. Veel Nigerianen zouden Westerhof graag weer als coach van het nationale elftal zien.

Sterspeler

Nigeria heeft een aantal belangrijke spelers. Obefemi Martins (Vfl Wolfsburg), Joseph Yobo (Everton) en uiteraard Nwangko Kanu (Portsmouth), die nog één keer zijn kunstje zal proberen. Martins scoorde zestien keer in 21 interlands. Maar zoals vaak het geval is bij Nigeriaanse spelers, is Martins het onderwerp van controverse. Al enkele malen werd Martins door de coach uit de selectie gezet.
De grote afwezige is John Obi Mikel, de middenvelder van Chelsea. Hij zou een van de grote sterren van Nigeria moeten zijn in Zuid-Afrika. Hij herstelde echter niet op tijd van een knieblessure. Het WK komt voor hem nog te vroeg en hij wil zijn carriere niet in gevaar brengen.

Kansen op de Wereldtitel volgens de bookmakers
1:151 (Bwin.com)
1:180 (Betfair.com)

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors