Ghana WK voetbal 2010

Ghana WK voetbal 2010

door Getaway Travel

LAND: GHANA

Coach: Milovan Rajevac(SER)

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 215 reizen naar Zuid-Afrika

Bijnaam: The Black Stars, The Brazil of Africa

Introductie

Ghana heeft van alle Afrikaanse landen de meeste kans om ver te komen op het WK 2010 in Zuid-Afrika. De jeugdploeg van Ghana werd in oktober 2009 wereldkampioen in de categorie onder 20 jaar. Het team had bovendien weinig moeite met de kwalificatie. Vier jaar geleden wist Ghana als enige Afrikaanse land door te dringen tot de tweede ronde van het WK in Duitsland.

De Ghanese ploeg heeft een beresterk middenveld, dat de motor van het team is. Ook achterin spelen enkele zeer getalenteerde spelers. Tijdens de Afrika Cup in januari van dit jaar bereikte Ghana de finale, die nipt werd verloren van Egypte. Vier jaar geleden had Ghana nog het jongste team van het WK.Nu zijn de jongens groot geworden en zullen ze op Afrikaanse bodem gretig op jacht gaan naar roem en eer.

Groepswedstrijden: 13 juni Servie - Ghana in Pretoria, 19 juni Ghana - Australie in Rustenburg en 23 juni Ghana - Duitsland in Johannesburg.

Notering FIFA ranglijst: 37ste (tussen Ierland en Honduras)

Beste resultaat op een eindronde

In 2006 deed Ghana voor het eerst mee op een WK. Het was het enige Afrikaanse land dat de volgende ronde wist te bereiken. In de poule werd van Italië verloren, maar de Verenigde Staten en Tsjechië werden verslagen. In de achtste finale wachtte Brazilië, dat met 3-0 te sterk was. Ghana wist vier maal de Afrika Cup te winnen, al was de laatste keer in 1982. In 2009 werd het Ghanese jeugdteam tot 20 jaar wereldkampioen door in de finale Brazilië te verslaan.

Trivia

De beste Ghanese voetballer aller tijden is de nationale held Abedi Pele. Hij was Afrikaans Voetballer van het Jaar in 1991, 1992 en 1993. Met 33 goals in 73 caps is hij recordinternational én topscoorder voor het Ghanese nationale team. Nu spelen twee zoons van Pele in het Ghanese elftal.

Er schijnt een voetbalclub in Ghana te bestaan met de naam 'The Mysterious Dwarfs'. In 1993 en 1994 wisten de Mysterieuze Dwergen zelfs tweemaal door te dringen tot de finale van het Ghanese FA Cup toernooi.

Sterspeler

Ghana moet het zonder de absolute leider en sterspeler doen. Michael Essien is niet op tijd hersteld van een blessure en zal Ghana dus niet naar succes kunnen leiden tijdens het WK in Zuid-Afrika.
Sulley Muntari (Internazionale) en Stephen Appiah (Bologna) zijn ervaren krachten, die samen het tempo van het Ghanese spel op het WK zullen bepalen.

Kansen op de Wereldtitel volgens de bookmakers
1:81 (Bwin.com)
1:90 (Betfair.com)

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors