Honduras WK voetbal 2010

Honduras WK voetbal 2010

door Getaway Travel

LAND: HONDURAS

Coach: Reinaldo Rueda (COL)

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 205 reizen naar Zuid-Afrika

Bijnaam: Los Catrachos (bijnaam voor iemand die in Honduras geboren is), La Bicolor (de twee-kleurigen) , La H.

Introductie

Eindelijk is het Honduras gelukt om de belofte waar te maken. Al jaren wordt Honduras voor de kwalificatie getipt als kanshebber, maar sinds 1982 lukte het nooit meer om deelname aan een WK af te dwingen.

Opnieuw maakte Honduras het zichzelf lastig. In de laatste wedstrijd moest er van El Salvador gewonnen worden, in de hoop dat Costa Rica punten zou laten liggen. Honduras won, en de Verenigde Staten scoorde een late gelijkmaker tegen de Costaricanen. Het wonder geschiedde: de Colombiaan Rueda leidde Honduras naar het WK 2010. In de poule is Honduras een outsider, maar wellicht kan Rueda opnieuw een ontsnapping orkestreren.

Groepswedstrijden: 16 juni Honduras - Chili in Nelspruit, 21 juni Spanje - Honduras in Johannesburg en 25 juni Zwitserland - Honduras in Bloemfontein.

Notering FIFA ranglijst: 40ste (tussen Bulgarije en Gabon)

Beste resultaat op een eindronde

In 1982 trad Honduras voor het eerst en het laatst aan op een WK. Twee gelijke spelen en een verliespartij bleken niet genoeg om de tweede ronde te bereiken.

Trivia

Voetbal is populair in Honduras. Zo populair dat er zelfs een oorlog uitbrak na een kwalificatiewedstrijd tussen El Salvador en Honduras in 1969. Na langdurige rellen naar aanleiding van de wedstrijd, viel El Salvador uiteindelijk als eerste aan. Honduras vocht terug en na zes dagen werd er een staakt-het-vuren getekend. Hoewel de naam anders doet vermoeden, ging de Voetbal-oorlog niet alleen om de sport. Er waren meer achterliggende redenen die tot de strijd leidden, zoals migratie en werkloosheid.

Sterspeler

De belangrijkste man tijdens de kwalificatiereeks was de 36-jarige veteraan Carlos Pavon. De sluwe spits scoorde zeven keer in negen wedstrijden. Zijn belangrijkste goal was de winnende treffer tegen El Salvador, waarmee hij Honduras naar het WK schoot.

Achterin staat Maynor Figueroa van Wigan Athletic als slot op de deur. Middenvelder Wilson Palacios speelt regelmatig zeer goede wedstrijden voor Tottenham Hotspur, waar hij centraal op het middenveld speelt. Hij zal vorm gaan geven aan het Hondurese spel. Een paar dagen voor het WK leek het erop dat Palacios het WK zou missen. Hij raakte geblesseerd tijdens de laatste oefenwedstrijd, maar de blessure lijkt mee te vallen.

Kansen op de Wereldtitel volgens de bookmakers
1:1000 (Bwin.com)
1:1000 (Betfair.com)

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors