Zuid-Korea WK voetbal 2010

Zuid-Korea WK voetbal 2010

door Getaway Travel

LAND: ZUID-KOREA

Coach: Huh Jung-Moo(ZKO)

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 205 reizen naar Zuid-Afrika

Bijnaam: Tijgers van Azië, de Rode Duivels

Introductie

De Nederlandse coaches hebben Zuid-Korea inmiddels verlaten. Na het enorme succes van Guus Hiddink werkten ook Jo Bonfrere, Dick Advocaat en Pim Verbeek in Seoul. Nu staat er een Zuid-Koreaan aan het roer van het Koreaanse nationale elftal. Hoe zal het Korea vergaan zonder Nederlandse invloeden? De kwalificatie verliep redelijk eenvoudig, met als opvallendste resultaat de twee gelijke spelen tegen buren Noord-Korea. Eén keer lukte het om de Noord-Koreanen te verslaan.

Hun beste voetbal liet Zuid-Korea zien tijdens het WK in 2002.Tijdens het toernooi in eigen land bereikten de Zuid-Koreanen de halve finale. Dat resultaat zal welhaast onmogelijk zijn om te evenaren, maar Zuid-Korea kan wel eens een gevaarlijke outsider zijn tijdens het WK 2010.

Notering FIFA ranglijst: 47ste (tussen Letland en Litouwen)

Groepswedstrijden: 12 juni Zuid-Korea - Griekenland in Port Elizabeth, 17 juni Argentinie - Zuid-Korea in Johannesburg en 22 juni Nigeria - Zuid-Korea in Durban

Beste resultaat op een eindronde

Zuid-Korea is het meest succesvolle Aziatische team op Wereldkampioenschappen. Het WK in 2010 wordt het zevende eindtoernooi op rij voor de Zuid-Koreanen. Het WK in eigen land in 2002 zorgde voor een ongekende voetbalgekte. Miljoenen Zuid-Koreanen waren volledig in de ban van hun team, dat op miraculeuze wijze de halve finale wist te bereiken.

Tijdens het WK in Duitsland in 2006 werden de Tijgers van Azië in de groepsfase uitgeschakeld door Zwitserland, na een overwinning op Togo en een gelijkspel tegen Frankrijk.

Trivia

Het is algemeen bekend dat Guus Hiddink een nationale held is in Zuid-Korea. De dank van de Zuid-Koreanen voor zijn prestaties als bondscoach was groot: Hiddink was de eerste buitenlander die ereburger van het land werd. Bovendien werd het Gwangju stadion waar Korea Spanje versloeg, omgedoopt tot het Guus Hiddink stadion. Verder kreeg hij een villa op een vakantie-eiland en hij mag de rest van zijn leven gratis vliegen met Zuid-Koreaanse vliegmaatschappijen.

Sterspeler

Manchester United middenvelder Park Ji-Sung is de leider bij Zuid-Korea. Hij speelde al een belangrijke rol bij het succes van het team in 2002. Hiddink nam hem mee naar PSV, waarna Manchester United hem voor veel geld overnam. De gevaarlijkste spits van Korea speelt bij Monaco. Deze Park Chu-Yong scoorde 13 keer in 39 interlands.

Kansen op de Wereldtitel volgens de bookmakers:
1:201(Bwin.com)
1:270 (Betfair.com)

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors