Servie WK voetbal 2010

Servie WK voetbal 2010

door Getaway Travel

LAND: SERVIE

Coach: Radomir Antic(SER)

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 195 reizen naar Zuid-Afrika

Bijnaam: Beli Orlovi (de Witte Adelaars)

Introductie

Servië speelt pas sinds vier jaar internationaal voetbal. In 2006 speelde Servië haar eerste interland, waarin het prompt Tsjechië versloeg. De Serven zijn dan misschien een nieuwe natie, onervaren zijn ze allerminst. Voordat Servië onafhankelijk werd, speelden Servische spelers voor Joegoslavië en Servië-Montenegro.

Joegoslavië speelde negen keer op een WK. Servië-Montenegro wist zich in 2006 wel te plaatsen voor het WK, maar alle groepswedstrijden gingen verloren. Nu hebben de Serven zich gekwalificeerd, na een zware kwalificatiestrijd. Oostenrijk en Roemenie hadden het nakijken en zelfs Frankrijk moest Servië boven zich dulden. Servië staat dus aan de vooravond van haar eerste grote toernooi als onafhankelijke natie.

Groepswedstrijden: 13 juni Servië - Ghana in Pretoria, 18 juni Duitsland - Servië in Port Elizabeth en Australië - Servië in Nelspruit.

Notering FIFA ranglijst: 20ste (tussen Uruguay en Australië)

Beste resultaat op een eindronde

Servië speelde nooit eerder op een WK of EK. Toen Servië-Montenegro op het WK 2006 speelde, wist het team geen groepswedstrijd te winnen.

Trivia

Servië-Montenegro heeft de dubieuze eer om vooral bekend te zijn om een tegendoelpunt. Tijdens de WK wedstrijd tegen Argentinië op het WK 2006, speelden de Argentijnen lang balbezit perfect uit, waardoor Cambiasso kon scoren.

De passing en aannames waren van zo'n hoog niveau dat verschillende kranten de volgende dag de voorpagina reserveerden voor een nauwkeurige reconstructie van de aanval. Met tekeningen en foto's werd iedere balbehandeling nauwkeurig besproken.

Sterspeler

Nemanja Vidic (Manchester United) is misschien wel de beste verdediger ter wereld. De 28-jarige boomlange centrale verdediger kan tackelen, koppen en een man uitschakelen. Niet voor niets werd hij door de fans in het seizoen 2008/09 uitgeroepen tot Speler van het Seizoen in de Premier League.

De oude Dejan Stanković (Internazionale) is met zijn ervaring een goede aanvoerder, die zijn laatste grote toernooi extra glans zal willen geven. Voorin moet Ajacied Marko Pantelic zonder zijn aanvalsmaatje Luis Suarez laten zien of hij het ook alleen kan.

Kansen op de Wereldtitel volgens de bookmakers
1:67 (Bwin.com)
1:70 (Betfair.com)

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors