Slowakije WK voetbal 2010

Slowakije WK voetbal 2010

door Getaway Travel

LAND: SLOWAKIJE

Coach: Vladimir Weiss(SLO)

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 212 reizen naar Zuid-Afrika

Bijnaam: Bojovni Jondovci (De vechtende Jonda's)

Introductie

Verrassend genoeg kwam Slowakije als winnaar uit de bus in de zware kwalificatiepoule met Tsjechië, Slovenië, Polen en Noord-Ierland. Dat hadden weinig mensen verwacht, maar het was geheel terecht. Er werd alleen verloren van Slovenië. In de laatste kwalificatiewedstrijd moest er gewonnen worden van Polen.

Dat lukte. Voor het eerst zal Slowakije aantreden op een groot eindtoernooi. Hoewel slechts een handvol internationals echt bekend is, staat er een hecht team. Als de Slowaken voor een verrassing tegen Paraguay kunnen zorgen, kan er nog een hoop gebeuren.

Groepswedstrijden: 15 juni Nieuw-Zeeland - Slowakije in Rustenburg, 20 juni Slowakije - Paraguay in Bloemfontein en 24 juni Slowakije - Italië in Johannesburg.

Notering FIFA ranglijst: 38ste (tussen Zweden en Bulgarije)

Beste resultaat op een eindronde

Het WK 2010 is het eerste WK waaraan Slowakije deel zal nemen. Voordat het land in 1993 onafhankelijk werd, leverde Slowakije jarenlang spelers aan Tsjecho-Slowakije. Onder die naam werden acht WK's gespeeld. Dat leverde in 1934 en 1962 de tweede plek op. Tsjecho-Slowakije wist ook het EK van 1976 te bereiken.

Trivia

De zoon van coach Vladimir Weiss zit ook bij de Slowaakse selectie. De 20-jarige aanvallende middenvelder speelt voor Manchester City. Hij speelde tot op heden zes interlands. Zijn naam kan wel voor wat verwarring zorgen: hij heet net als zijn vader Vladimir Weiss.

Sterspeler

Slowakije heeft een aantal bekende namen in de selectie. Miroslav Stoch (FC Twente) is dit seizoen de revelatie van de Eredivisie. De kleine voetballer heeft al aangegeven dat hij hoopt dat hij op het WK voor zijn nationale team van grote waarde kan zijn. Verdediger Martin Skrtel (Liverpool) is een vaste kracht bij The Reds. Ook in het Slowaakse elftal zorgt hij ervoor dat de verdediging goed staat. Voorin zijn de verwachtingen rond Mintal (FC Nurnberg) en Vittek (Lille) hoog gespannen.

Kansen op de Wereldtitel volgens de bookmakers
1:401(Bwin.com)
1:440(Betfair.com)

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors