Nieuw-Zeeland WK voetbal 2010

Nieuw-Zeeland WK voetbal 2010

door Getaway Travel

LAND: NIEUW-ZEELAND

Coach: Ricki Herbert(NZE)

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 215 reizen naar Zuid-Afrika

Bijnaam: The All Whites (het onoverwinnelijke Nieuw-Zeelandse rugbyteam heet de All Blacks, naar de kleur van hun tenue) The Kiwi's (naar het nationale symbool, de Kiwi-vogel).

Introductie

Als er een land is dat met recht een voetbaldwerg genoemd mag worden, is het Nieuw-Zeeland. Het land telt precies één profclub (die uitkomt in de Australische A-League) en slechts één keer eerder wist Nieuw-Zeeland zich te plaatsen voor een WK. De 4.3 miljoen inwoners zijn gek van rugby en cricket, maar voetbal speelt nauwelijks een rol. Langzaamaan begint dat te veranderen, zeker nu het nationale team voor het eerst sinds 28 jaar weer aan een WK meedoet.

Hoewel Nieuw-Zeeland dus weinig te zoeken heeft op het WK 2010, zal de inzet van de spelers er niet minder om zijn. Realistisch gezien is de kans miniem dat Nieuw-Zeeland de groepsfase zal overleven, daarvoor zijn tegenstanders als Italië, Paraguay en Slowakije simpelweg te sterk.

Groepswedstrijden: 15 juni Nieuw-Zeeland - Slowakije in Rustenburg, 20 juni Italië - Nieuw-Zeeland in Nelspruit en 24 juni Paraguay - Nieuw-Zeeland in Polokwane.

Notering FIFA ranglijst: 78ste (tussen Senegal en Jamaica)

Beste resultaat op een eindronde

Nieuw-Zeeland speelde slechts een keer eerder op een eindronde. Toen werden alle groepswedstrijden verloren. De tegenstanders waren dan ook van formaat: Brazilië, Spanje en de Sovjet-Unie hadden weinig moeite met de Kiwi's.

Trivia

Ricki Herbert is de beroemdste voetballer van Nieuw-Zeeland. Hij speelde op het WK van 1982 en is sinds 2005 bondscoach van de nationale ploeg. Hij is bovendien hoofdcoach van de enige profclub van Nieuw-Zeeland, de Wellington Phoenix.

Sterspeler

De aanvoerder van de All Whites is de centrale verdediger Ryan Nelsen. Hij is een vaste kracht bij Blackburn Rovers. Shane Smeltz komt uit in de Australische A-League, waar hij vorig seizoen topscoorder was. Hij werd bovendien uitgeroepen tot beste speler van Oceanië. Zijn maatje in de aanval is Chris Killen. Na een periode als reserve bij Celtic, maakte hij deze winter de overstap naar Middlesbrough.

Kansen op de Wereldtitel volgens de bookmakers
1:2000 (Bwin.com)
1:1000 (Betfair.com)

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors