Noord-Korea WK voetbal 2010

Noord-Korea WK voetbal 2010

door Getaway Travel

LAND: NOORD-KOREA

Coach: Kim Jong-Hun(NKO)

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 212 reizen naar Zuid-Afrika

Bijnaam: Chollima (een mythisch paard dat zo snel is dat het niet kan worden bereden)

Introductie

De vreemde eend in de bijt tussen de landen Portugal, Brazilië en Ivoorkust. Hoewel bijna niemand denkt dat de Noord-Koreanen de volgende ronde kunnen halen, zijn ze wel heel belangrijk voor het toernooi. Want als één van de grote landen een fout maakt tegen Noord-Korea, wordt het voor dat land heel lastig om de volgende ronde te bereiken.

Er is niet veel bekend over het Noord-Koreaanse team. Er wordt gehamerd op de kracht van het collectief. Vrijwel alle spelers komen uit in de Noord-Koreaanse competitie. De kwalificatie duurde lang: maar liefst 20 maanden en 16 wedstrijden had Noord-Korea nodig om het WK in Zuid-Afrika te bereiken. Tegen Zuid-Korea werd gelijkgespeeld en verloren, maar Noord-Korea was wel te sterk voor Iran, Saudi-Arabie en Verenigde Arabische Emiraten.

Groepswedstrijden: 15 juni Brazilië - Noord-Korea in Johannesburg, 21 juni Portugal - Noord-Korea in Kaapstad en 25 juni Noord-Korea - Ivoorkust in Nelspruit.

Notering FIFA ranglijst: 106ste (tussen Thailand en Rwanda)

Beste resultaat op een eindronde

De enige keer dat Noord-Korea aan een WK deelnam was in 1966. Toen bereikte het team de halve finale. In Engeland werd onder andere Italië uitgeschakeld. Tegen Portugal kwamen de Noord-Koreanen wel 3-0 voor, maar in een legendarische wedstrijd scoorde Eusebio viermaal, waardoor Portugal uiteindelijk 5-3 won. Noord-Korea won begin dit jaar de International Friendship Football Tournament. Andere deelnemers waren Iran, Mali en Qatar.

Trivia

De Noord-Koreaanse bondscoach was zo verbolgen over de verliespartij tegen Zuid-Korea tijdens de kwalificatie, dat hij de Zuid-Koreanen ervan beschuldigde zijn team vergiftigd te hebben.

Sterspeler

Noord-Korea heeft een sterk collectief. Geheel in lijn met de cultuur van het land, zijn er geen echte uitblinkers. Jong Tae Se (Kawasaki Frontale, Japan) heeft de meeste doelpunten achter zijn naam staan. Samen met Hong Yong-Jo (FC Rostov) moeten zij voorin voor gevaar zorgen. Yong-Jo scoorde tijdens de kwalificatie vier keer in vier wedstrijden.

Kansen op de Wereldtitel volgens de bookmakers:
1:1500 (Bwin.com)
1:1000 (Betfair.com)

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors