Paraguay WK voetbal 2010

Paraguay WK voetbal 2010

door Getaway Travel

LAND: PARAGUAY

Coach: Gerardo Martino(ARG)

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 195 reizen naar Zuid-Afrika

Bijnaam: Albirroja (de wit-roden) en Los Guaranies (naar een belangrijke indianenstam in Paraguay)

Introductie

In de zware kwalificatiestrijd in Zuid-Amerika deed Paraguay het goed. Ze versloegen Brazilië, Chili en Argentinië. Voor het eerst behaalde Paraguay meer dan dertig punten tijdens een WK kwalificatie. Met tien winstpartijen, drie gelijke spelen en vijf verloren wedstrijden eindigde Paraguay als derde, achter Chili en Brazilië.

Paraguay brengt traditioneel spijkerharde verdedigers voort, maar sinds het vorige WK heeft de nationale ploeg zich ook aanvallend snel ontwikkeld. Daardoor kunnen de Paraguayanen vol vertrouwen beginnen aan hun missie: nog nooit wisten ze verder dan de tweede ronde te komen. Op het WK 2010 moet dat dan eindelijk gaan gebeuren.

Groepswedstrijden: 14 juni Italië - Paraguay in Kaapstad, 20 juni Slowakije - Paraguay in Bloemfontein en 24 juni Paraguay - Nieuw-Zeeland in Polokwane.

Notering FIFA ranglijst: 30ste (tussen Tsjechie en Algerije)

Beste resultaat op een eindronde

Het WK 2010 is het vierde WK op rij waar Paraguay aan meedoet. In 2006 bleken Engeland en Zweden in de groepsfase te sterk, waardoor het toernooi snel over was. De tweede ronde werd wel bereikt in 1986, 1998 en 2002. In totaal nam Paraguay aan acht WK's deel. De belangrijkste prijs die het land binnen wist te slepen is de Copa America. Dat is echter al lang geleden: in 1953 en 1979.

Trivia

Toen Paraguay zich in september voor het WK 2010 kwalificeerde door Argentinië met 1-0 te verslaan, riep president Fernando Lugo de volgende dag uit tot nationale feestdag. Zo kon de Paraguayaanse bevolking de kwalificatie tenminste goed vieren.

Sterspeler

De echte wereldster in het collectief van Martino is Roque Santa Cruz (Manchester City). De 28-jarige spits scoort makkelijk en heeft veel ervaring in grote competities en op eindtoernooien. Tijdens de kwalificatiereeks was hij vaak afwezig, maar dan namen Salvador Cabanas (America, Mexico) en Nelson Haedo Valdez (Borussia Dortmund) de doelpunten voor hun rekening.

Cabanas is eind januari echter het slachtoffer geworden van een brute roofoverval in Mexico-stad. Hij raakte daarbij zwaargewond, waardoor zijn deelname aan het WK onzeker is. De verdediging van Paraguay wordt gevormd door ervaren spelers, die al lange tijd samen spelen. De basisspelers zijn allen rond de dertig en hebben al vele interlands gespeeld. Leider van de defensie is Denis Caniza (Nacional, Paraguay), die met negentig interlands een van de recordinternationals van zijn land is.

Kansen op de Wereldtitel volgens de bookmakers:
1:81 (Bwin.com)
1:100 (Betfair.com)

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors