Brazilie WK voetbal 2010

Brazilie WK voetbal 2010

door Getaway Travel

LAND: BRAZILIE

Coach: Dunga (BRA)

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 205 reizen naar Zuid-Afrika

Bijnaam: A Seleção (de selectie), Canarinha (kleine kanarie), Verde e Amarelo (groen en geel)

Introductie

De Braziliaanse fans zijn veeleisend. Toen Brazilië in de kwalificatie gelijkspeelde tegen Argentinië, Bolivia en Colombia begon men dus al te morren. Maar Dunga hield zijn team bij elkaar en eindigde bovenaan de kwalificatiepoule. De Goddelijke Kanaries reizen naar Zuid-Afrika als titelhouders van de Copa America en de Confederations Cup.
Als één van de weinige ploegen wordt Brazilie nauwelijks geplaagd door blessures. Vrijwel alle spelers zijn topfit.

Zelfs in een zware poule met Portugal, Ivoorkust en Noord-Korea verwacht iedere voetbalkenner dat Brazilië de tweede ronde zal bereiken. In het land zelf verwachten de fans niets minder dan de zesde wereldtitel. Met spelers als Kaka, Julio Cesar en Luis Fabiano is dat een reële mogelijkheid. Coach Dunga speelde zelf drie WK's, werd wereldkampioen in 1994 en weet dus precies wat zijn spelers te wachten staat.

Groepswedstrijden: 15 juni Brazilië - Noord-Korea in Johannesburg, 20 juni Brazilië - Ivoorkust in Johannesburg en 25 juni Portugal - Brazilië in Durban.

Notering FIFA ranglijst: 1ste (gevolgd door Spanje)

Beste resultaat op een eindronde

Als enige land ter wereld heeft Brazilie aan alle WK's meegedaan. Dit wordt dus het negentiende eindtoernooi op rij voor A Seleção. De recordkampioenen mochten de wereldbeker maar liefst vijf keer optillen, in '58, '62, '70, '94 en 2002. Op alle WK's speelde Brazilië in totaal 92 wedstrijden, wat tot een indrukwekkende score leidt: 64x winst, 14x gelijk en 14x verlies.
Tussendoor werd de Copa America ook nog acht maal gewonnen. Drie keer ging de Confederations Cup mee naar Brazilie.

Trivia

- Dunga is de Portugese naam voor Dopey, een van de zeven dwergen van Sneeuwwitje. Een oom van Carlos Caetano Bledorn Verri, zoals de bondscoach eigenlijk heet, bedacht de naam voor hem toen hij jong was. Hij dacht niet dat zijn neefje ooit erg lang zou worden.

- Kaká dankt zijn bijnaam aan zijn jongere broertje, die zijn voornaam Ricardo niet uit kon spreken. Daarom noemde hij zijn grote broer Kaká. Het had overigens weinig gescheeld of de wereld had nooit kunnen genieten van het spel van Kaká. Tijdens een ongeluk in een zwembad in 2000 brak Kaká een rugwervel. Volgens de dokters was zijn toekomst onzeker. Kaká meent dat God hem geholpen heeft en is sinds het incident zeer gelovig.

Sterspeler

Het hele team bestaat uit sterren, maar primus inter pares is Kaká. Hij maakt zijn sterrenstatus telkens waar. Tijdens de Confederations Cup, het laatste grote toernooi waaraan Brazilië meedeed, was de speler van Real Madrid opnieuw onmisbaar. Kaká leidde het team naar de eindzege, daarbij geholpen door Luis Fabiano (Sevilla) die vijf keer scoorde op het toernooi. Andere sterspelers zijn keeper Julio Cesar, de ervaren aanvoerder Lucio en de immer foutloze Maicon (allen Internazionale).

Samen vormen zij een haast ondoordringbare verdediging. Voorin schitteren toppers als Robinho (Manchester City) en de jonge Pato (AC Milan).

Kansen op de Wereldtitel volgens de bookmakers
1:6 (Bwin.com)
1:6.2 (Betfair.com)

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors