Chili WK voetbal 2010

Chili WK voetbal 2010

door Getaway Travel

LAND: CHILI

Coach: Marcelo Bielsa(ARG)

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 205 reizen naar Zuid-Afrika

Bijnaam: La Roja (De Roden)

Introductie

Voor het eerst sinds 1998 zijn de Chilenen weer aanwezig op het hoogste niveau. In de zware Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule eindigde Chili als tweede, vlak achter Brazilië. Met klinkende overwinningen op Colombia, Bolivia en het grote Argentinië bewees Chili dat het terug is op het wereldpodium.

Het land van Ivan Zamorano en Marcelo Salas heeft een nieuwe generatie goede voetballers opgeleid, die met snel en aanvallend voetbal heel Zuid-Amerika verrasten. In de poule met Spanje, Honduras en Zwitserland is er een goede kans op de tweede plek, als de Chilenen tenminste hun eerste wedstrijd tegen Honduras kunnen winnen.

Groepswedstrijden: 16 juni Honduras - Chili in Nelspruit, 21 juni Chili - Zwitserland in Port Elizabeth en 25 juni Chili - Spanje in Pretoria.

Notering FIFA ranglijst: 15de (tussen de Verenigde Staten en Servie)

Beste resultaat op een eindronde

Chili deed zeven keer eerder mee op een WK. De afgelopen twaalf jaar waren de Chilenen niet van de partij. In 1962 bereikte Chili in eigen land de derde plaats. Dat werd nooit meer verbeterd. In 1998 werd de tweede ronde gehaald, maar toen bleek Brazilië veel te sterk. In 2007 werd de kwartfinale van de Copa America bereikt. Samen met Ecuador en Venezuela is Chili een van de weinige landen dat nog nooit de Copa America wist te winnen.

Trivia

De FIFA sloot Chili uit van deelname aan het WK van 1994 in Amerika. De reden was een incident in 1989, toen de keeper van Chili tijdens een kwalificatiewedstrijd tegen Brazilië deed alsof hij geraakt werd door vuurwerk vanaf de tribune. In werkelijkheid sneed Roberto Rojas zichzelf met een scheermesje dat hij had verborgen in zijn keepershandschoenen, waarna hij hevig bloedend het veld af werd gedragen.

De wedstrijd werd gestaakt. Chili was bang om van Brazilië te verliezen, waardoor ze het WK 1990 zouden mislopen. De FIFA ontdekte het bedrog en verbood Chili deelname aan het WK van 1994. De doelman werd voor het leven geschorst, al besloot de FIFA kort geleden om die schorsing op te heffen. Nu 52 jaar oud, geeft Roberto Rojas keeperstraining in Brazilië.

Sterspeler

De nieuwe sterren van Chili spelen aanvallend voetbal. Matias Fernandez (Sporting Clube de Portugal) is een aanvallende middenvelder die een van de aanjagers van het team is. Voorin zijn de ervaren Humberto Suazo (Real Zaragoza) en de jonge Alexis Sanchez (Udinese) zeer effectief. Met dertien doelpunten had het duo een groot aandeel in de kwalificatie voor het WK 2010.

Kansen op de Wereldtitel volgens de bookmakers:
1:67 (Bwin.com)
1:85 (Betfair.com)

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors