Mexico WK voetbal 2010

Mexico WK voetbal 2010

door Getaway Travel

LAND: MEXICO

Bijnaam: El Tri (vanwege de driekleurige tenues)

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 214 reizen naar Zuid-Afrika

Coach: Javier Aguirre(MEX)

Introductie

Mexico heeft het zwaar gehad de afgelopen jaren. Zestig spelers werden door drie verschillende coaches opgeroepen voor het nationale team. Onder de leiding van coach Sven Goran Eriksson wist het team slechts op doelsaldo tot de laatste kwalificatiegroep door te dringen. Na een 3-1 verlies tegen Honduras moest Eriksson het veld ruimen. En toen was daar Javier Aguirre, El Vasco, de redder van Mexico. Onder zijn leiding sloeg de stemming om.

Mexico won van alle tegenstanders in de poule, was twaalf wedstrijden op rij ongeslagen en wist zich achter de Verenigde Staten te plaatsen voor het WK. In de zware poule met Zuid-Afrika, Uruguay en Frankrijk behoort Mexico tot de favorieten voor een plek bij de laatste zestien.

Groepswedstrijden: 11 juni Zuid-Afrika - Mexico in Johannesburg, 17 juni Frankrijk - Mexico in Polokwane en 22 juni Mexico - Uruguay in Rustenburg.

Notering FIFA ranglijst: 17de (tussen Servie en Uruguay)

Beste resultaat op een eindronde

Mexico kwalificeerde zich dertien keer eerder voor een WK. Dit is het vijfde WK op rij waar de Mexicanen in de eindronde staan. Op de WK's van 1970 en 1986, toen Mexico gastland was, wist het team de kwartfinale te bereiken. De laatste vier keer werd Mexico echter in de achtste finales uitgeschakeld. Sinds 1993 doet Mexico mee aan de Copa America, waar het tweemaal tweede werd. Drie keer werd er brons gewonnen.

Trivia

De Mexicaanse voetbalclubs behoren tot de rijkste clubs buiten Europa. Mede daardoor zijn er weinig Mexicaanse spelers die hun kunsten buiten hun geboorteland vertonen. Het Mexicaanse voetbal zit in de lift: van dit nationale team werden vier spelers al eens wereldkampioen. In 2005 won het Mexicaanse jeugdteam onder-17 de Wereldtitel in Peru.

Het team is bovendien doeltreffend: maar liefst achttien spelers wisten tijdens de kwalificatie voor het WK 2010 te scoren.

Sterspeler

De man aan wie de Mexicanen hun wederopstanding te danken hebben is de 36-jarige Cuauhtemoc Blanco. Hij werd door de bondscoach overgehaald om zijn pensioen nog even uit te stellen en wist het jonge team bij de hand te nemen. Samen met de ervaren en spijkerharde Barcelona-verdediger Rafael Marquez bewaakt hij de rust. Samen maken ze het mogelijk dat jonge talenten als Andres Guardado (Deportivo La Coruna) en Carlos Vela (Arsenal) kunnen schitteren.

Kansen op de Wereldtitel volgens de bookmakers
1:101 (Bwin.com)
1:110 (Betfair.com)

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors