Griekenland WK voetbal 2010

Griekenland WK voetbal 2010

door Getaway Travel

LAND: GRIEKENLAND

Coach: Otto Rehhagel (DUI)

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 205 reizen naar Zuid-Afrika

Bijnaam: De Piraten

Introductie

De Grieken zorgden met hun Europese Titel tijdens Euro 2004 voor misschien wel de grootste verrassing van het moderne voetbal. Sindsdien waren de resultaten op grote toernooi matig. Ook de kwalificatie voor het WK in Zuid-Afrika verliep niet zonder slag of stoot. Griekenland moest Zwitserland boven zich dulden in een betrekkelijk eenvoudige poule.

Pas na twee beslissende play-off wedstrijden tegen Oekraïne konden de Grieken zich plaatsen voor de eindronde. Zijn de Grieken op het WK 2010 opnieuw in staat om de voetbalwereld op de kop te zetten?

Groepswedstrijden: 12 juni Zuid-Korea - Griekenland in Port Elizabeth, 17 juni Griekenland - Nigeria in Bloemfontein en 22 juni Griekenland - Argentinie in Polokwane

Notering FIFA ranglijst: 12de (tussen Rusland en Egypte)

Beste resultaat op een eindronde

Europees Kampioen in 2004. Griekenland deed pas een keer eerder mee aan een WK. Dat was in 1994, toen de Grieken al in de poulefase doelpuntloos ten onder gingen. Tijdens EURO 2008 kwam Griekenland ook niet verder dan de groepsfase.

Trivia

Tijdens EURO 2004 in Portugal speelde Griekenland de openingswedstrijd tegen het gastland. In de openingsceremonie werd een replica van een Portugees schip gebruikt om de koloniale geschiedenis van Portugal te benadrukken. Een Griekse TV-commentator zei toen: 'Als Portugal in een schip opkomt, dan moeten wij de piraten zijn die de zege komen stelen.' Mede doordat Griekenland in de finale opnieuw Portugal wist te verslaan, bleef de bijnaam hangen.

Sterspeler

Theofanis Gekas (Hertha BSC) was de topscoorder van de Europese kwalificatie. Met tien goals was hij zeer trefzeker voor de Grieken. De ervaren Sotirios Kyrgiakos (Liverpool) is een rots in de branding in de Griekse defensie. Op het middenveld heerst captain Giorgos Karagounis (Panathinaikos). De oud-Inter Milan speler is met 90 caps een van de meest ervaren spelers van het Griekse nationale elftal.

Ook de coach is belangrijk bij de Grieken. Voor de komst van Rehhagel in 2001 speelde Griekenland maar een beperkte rol in het internationale voetbal. Sinds hij de teugels overnam is het Griekse voetbal enorm gegroeid.

Kansen op de Wereldtitel volgens de bookmakers
1:151 (Bwin.com)
1:270 (Betfair.com)

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors