Kameroen WK voetbal 2010

Kameroen WK voetbal 2010

door Getaway Travel

LAND: KAMEROEN

Coach: Paul LeGuen(FRA)

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 199 reizen naar Zuid-Afrika

Bijnaam: The Indomitable Lions (de Ontembare Leeuwen)

Introductie

Het was geen verrassing dat Kameroen zich plaatste voor het WK 2010. Van de laatste zes WK's, deed het West-Afrikaanse land vijf keer mee. Vaker dan enig ander Afrikaans land. In 1990 veroverde de ploeg van de legendarische Roger Milla niet alleen de harten van de fans, maar ook een plek in de kwartfinale. Nooit eerder was het een Afrikaans land gelukt de poule te overleven. Kameroen werd bekend om de spelvreugde en de dansjes bij de hoekvlag na een doelpunt.

Na 1990 werd Kameroen echter steeds in de groepsfase uitgeschakeld. Tijdens het vorige WK deed het land helemaal niet mee: door een gemiste strafschop in de laatste minuut van de kwalificatiewedstrijd tegen Egypte mocht Kameroen niet naar Duitsland. Nu staan de Ontembare Leeuwen dus eindelijk weer op het wereldpodium.

Groepswedstrijden: 14 juni Japan - Kameroen in Bloemfontein, 19 juni Kameroen - Denemarken in Pretoria en 24 juni Kameroen - Nederland in Kaapstad.

Notering FIFA ranglijst: 19de (tussen Uruguay en Nigeria)

Beste resultaat op een eindronde

Kwartfinale WK 1990, Winnaar Afrika Cup in 2000 en 2002, verliezend finalist 2008. Gouden Medaille Olympische Spelen in 2000.

Trivia

Roger Milla is de oudste speler die ooit een WK-wedstrijd speelde. Tijdens het WK in 1994 in de Verenigde Staten trad Kameroen aan tegen Rusland. Milla deed mee. Hij was toen 42 jaar en 39 dagen oud.

Sterspeler

De onbetwiste leider van Kameroen is Samuel Eto'o. De drievoudig Afrikaans Voetballer van het Jaar (2003, 2004, 2005) is aanvoerder van zijn team. De voormalig topscorer van Spanje speelde op 14-jarige leeftijd zijn eerste interland. Tijdens het WK in 1998 was hij de jongste speler van het toernooi.

Hij was toen 17 jaar en drie maanden oud. Eto'o was bij zijn clubs Real Mallorca en FC Barcalona van grote waarde. Voor Mallorca sleepte hij de Copa del Rey in de wacht. Met Barcalona werd hij landskampioen (3x) en won hij tweemaal de Champions League.

De laatste weken is het onrustig rond Eto'o: nadat Roger Milla zei dat Eto'o niet genoeg zijn best deed voor het nationale team, dreigde Eto'o dat hij helemaal niet meer naar het WK zou gaan. Tot nu toe lijkt het er echter op dat de superster straks gewoon op het veld staat.

Kansen op de Wereldtitel volgens de bookmakers
1:126 (Bwin.com)
1:150 (Betfair.com)

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors