Algerije WK voetbal 2010

Algerije WK voetbal 2010

door Getaway Travel

LAND: ALGERIJE

Coach: 'Sjeik' Rabah Saadane (ALG)

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 215 reizen naar Zuid-Afrika

Bijnaam: Les Fennecs (de Woestijnvossen)

Introductie

Na vierentwintig jaar heeft Algerije weer een plek op een WK veroverd. Daarvoor was een beslissingswedstrijd tegen Egypte noodzakelijk. Beide teams hadden precies evenveel punten en een gelijk onderling resultaat. Uit vrees voor hevige supportersrellen werd de wedstrijd op neutrale grond gespeeld, in Khartoum, Soedan.

Algerije versloeg de aartsrivalen met 1-0. Egypte bleef verbijsterd achter. Algerije leek weggezakt in vergetelheid, maar na bijna drie decennia kan het land eindelijk weer schitteren op een eindtoernooi.

Groepswedstrijden: 13 juni Algerije - Slovenie in Polokwane, 18 juni Engeland - Algerije in Kaapstad en 23 juni Verenigde Staten - Algerije in Pretoria.

Notering FIFA ranglijst: 31ste (tussen Paraguay en Ghana)

Beste resultaat op een eindronde

Algerije was voor het laatst actief op een WK in 1986 in Mexico. Daar werd het land in de groepsfase uitgeschakeld. Sindsdien lukte het Algerije niet meer om een plaats te bemachtigen op een WK. In 1990 werd in eigen land wel de Afrika Cup gewonnen. In 2004 en 2008 wist het land zich echter ook niet voor de eindronde van dat toernooi te plaatsen.

Trivia

Aan het einde van de jaren vijftig streed Algerije voor onafhankelijkheid van Frankrijk. Enkele prominente Algerijnse voetballers, die veelal in Frankrijk speelden, richtten een team op om de vrijheidsbeweging te steunen. Gedurende vier jaar stopten ze bij hun clubs. In die tijd speelden ze 58 wedstrijden, tegen clubs in Oost-Europa, China en het Midden-Oosten.

Sterspeler

De held van Algerije is zonder twijfel Antar Yahia. De verdediger van VFL Bochum scoorde de enige goal in de beslissingswedstrijd tegen aartsrivaal Egypte. Daardoor kwalificeerde Algerije zich voor het eindtoernooi. Andere belangrijke spelers zijn Nadir Belhadj (Portsmouth) en Madjid Bougherra (Glasgow Rangers). Voorin zal het gevaar moeten komen van de sluwe veteraan Rafik Saifi (zonder club na een periode in Qatar). Ook Hull City-spits Kamel Ghilas zal doelpunten moeten maken.

Kansen op de Wereldtitel volgens de bookmakers
1:501(Bwin.com)
1:740 (Betfair.com)

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors