Ivoorkust WK voetbal 2010

Ivoorkust WK voetbal 2010

door Getaway Travel

LAND: IVOORKUST

Coach: Vahid Jalihadić (BOS) UPDATE: ONTSLAGEN

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 212 reizen naar Zuid-Afrika

Bijnaam: De Olifanten

Introductie

Van de Afrikaanse teams wordt verwacht dat ze gaan schitteren tijdens dit WK op het eigen continent. Eén van de Afrikaanse teams die voor een verrassing kunnen zorgen is Ivoorkust. In de kwalificatie voor het WK 2010 ging geen wedstrijd verloren, wat bewijst dat Ivoorkust een van de beste teams van het continent is. Voorwaarde is echter wel dat Didier Drogba meespeelt. De absolute ster van Ivoorkust brak in de oefenwedstrijd tegen Japan een bot in zijn elleboog. Er werd gevreesd voor zijn WK-deelname, maar het lijkt erop dat Drogba na een operatie op tijd hersteld zal zijn.

De meeste spelers van het nationale team verdienen hun brood in Europa en zijn dus gewend aan het hoge tempo van topvoetbal. In de zware groep met Portugal, Brazilië en Noord-Korea zal de eerste wedstrijd tegen Portugal gelijk van groot belang zijn. Als die gewonnen wordt, kan Ivoorkust wel eens heel ver gaan komen.

Groepswedstrijden: 15 juni Ivoorkust - Portugal in Port Elizabeth, 20 juni Brazilië - Ivoorkust in Johannesburg en 25 juni Noord-Korea - Ivoorkust in Nelspruit.

Notering FIFA ranglijst: 27ste (tussen Zwitserland en Roemenie)

Beste resultaat op een eindronde

In 2006 speelden de Ivorianen voor het eerst een WK. Ze kwamen terecht in de Groep des Doods, met Nederland, Argentinië en Servië -Montenegro. Er werden drie punten gehaald, maar van Nederland en Argentinië werd verloren. In 1992 werd de Afrika Cup gewonnen, na een strafschoppenserie tegen Ghana.

Trivia

Didier Drogba is de grootste ster van Ivoorkust: Er is een straat naar hem vernoemd in de hoofdstad. De liter flessen Bock-bier zijn groot en sterk en staan om die reden in Ivoorkust bekend als 'Drogba's.' Als een krant een interview met de aanvaller heeft, worden er extra edities bijgedrukt en de populairste buitenlandse club is Chelsea, enkel omdat Drogba daar speelt. Toch heeft Drogba een klein probleem: Thierry Henry is de favoriete voetballer van zijn oudste zoon (11 jaar). Bijna dagelijks loopt zijn zoon rond in een Arsenal shirt.

Sterspeler

Didier Drogba is de leider bij Ivoorkust. De aanvaller van Chelsea is niet alleen aanvoerder, maar ook topscoorder. Tijdens de kwalificatieronde redde hij zijn land in cruciale wedstrijden met doelpunten. Hij werd topscoorder, met zes goals in vijf wedstrijden.

Voorin vormt hij een duo met Salomon Kalou (Chelsea). De verdediging van Ivoorkust is bijna waterdicht, met Eboue (Arsenal) en Kolo Toure (Manchester City). Op het middenveld zorgen Didier Zokora (Sevilla) en Yaya Toure (Barcelona) voor rust en creativiteit.

Kansen op de Wereldtitel volgens de bookmakers:
1:34 (Bwin.com)
1:38 (Betfair.com)

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors