Denemarken WK voetbal 2010

Denemarken WK voetbal 2010

door Getaway Travel

LAND: DENEMARKEN

Coach: Morten Olsen(DEN)

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 215 reizen naar Zuid-Afrika

Bijnaam: Danish Dynamite

Introductie

Voor het eerst sinds het EK van 2004 doet Denemarken mee aan de eindronde van een groot toernooi. De ploeg van coach Morten Olsen werd knap eerste in een zware kwalificatiepoule. Portugal, Zweden en Hongarije moesten de Denen boven zich dulden. Van de acht kwalificatiewedstrijden werd er slechts één verloren.

Hoewel bondscoach Olsen zegt dat hij zijn team niet tot de favorieten in Groep E rekent, kan hij in Zuid-Afrika over enkele spelers beschikken die tijdens de kwalificatie geblesseerd waren. Denemarken kan op het WK 2010 wel eens voor een verrassing gaan zorgen.

Groepswedstrijden: 14 juni Nederland - Denemarken in Johannesburg, Kameroen - Denemarken in Pretoria en 24 juni Denemarken - Japan in Rustenburg.

Notering FIFA ranglijst: 35ste (tussen Colombia en Ecuador)

Beste resultaat op een eindronde

Denemarken was zes jaar lang afwezig op grote toernooien. In 2006 kwalificeerde de Scandinaviers zich niet voor het WK en ook EURO 2008 werd niet gehaald. Drie keer eerder mocht Denemarken aantreden op het hoogste internationale podium. Twee keer werd de achtste finale gehaald, een keer drong the Danish Dynamite door tot de kwartfinale. In 1992 werd Denemarken verrassend Europees Kampioen. Op EURO 2004 werd de kwartfinale bereikt.

Trivia

Bij een verkeerde terugspeelbal wordt in Denemarken gesproken van 'een echte Jesper Olsen.' Hij leidde tijdens het WK in 1986 de 5-1 nederlaag tegen Spanje in, door de bal verkeerd terug te leggen. Butragueño profiteerde en scoorde die wedstrijd vier keer.

Sterspeler

Nicklas Bendtner, de 21-jarige spits van Arsenal, werd uitgeroepen tot Deens voetballer van het Jaar. Hij was de topscoorder tijdens de kwalificatie. Zijn goal tegen Portugal werd tot Deens doelpunt van het jaar gekozen. Achterin moet Daniel Agger (Liverpool) de deur op slot houden, terwijl ook het middenveld bestaat uit spelers van grote clubs. Daniel Jensen (Werder Bremen) en Christian Poulsen (Juventus) zullen trachten Bendtner en Jon-Dahl Tomasson (Feyenoord) in positie te brengen.

Kansen op de Wereldtitel volgens de bookmakers:
1:151 (Bwin.com)
1:180 (Betfair.com)

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors