Uruguay WK voetbal 2010

Uruguay WK voetbal 2010

door Getaway Travel

LAND: URUGUAY

Coach: Oscar Tabarez(URU)

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 205 reizen naar Zuid-Afrika

Bijnaam: El Charrúas (naar de oorspronkelijke bewoners van Uruguay, een strijdlustige Indianenstam die vele veldslagen leverden met de kolonisten). Ook wel: La Celeste (het hemelsblauw, naar de kleur van de tenues).

Introductie

Als laatste land wist Uruguay zich te kwalificeren voor het WK. De Zuid-Amerikaanse natie had maar liefst twintig wedstrijden nodig om hun plek in Zuid-Afrika veilig te stellen. Ter vergelijking: Nederland was na acht wedstrijd al zeker van een plaats op de eindronde. Het is het handelsmerk geworden van Uruguay: een moeilijke kwalificatie, waarbij een beslissingswedstrijd bepalend is.

In 2005 moest Uruguay buigen voor Australië, waardoor ze zich niet wisten te plaatsen voor het WK in Duitsland. Nu moest het team aantreden tegen Costa Rica, dat met een miniem verschil aan de kant gezet werd. De weg was lang, maar Uruguay is terug op het toernooi dat ze in 1930 als eerste land in de geschiedenis wonnen.

Groepswedstrijden: 11 juni Uruguay - Frankrijk in Kaapstad, 16 juni Zuid-Afrika - Uruguay in Tshwane/Pretoria en 22 Juni Mexico - Uruguay in Rustenburg

Notering FIFA ranglijst: 19de (tussen Zwitserland en Servie)

Beste resultaat op een eindronde

Wereldkampioen in 1930 en 1950 (door gastland Brazilië in een legendarische finale met 2-1 te verslaan). Elf keer eerder stond Uruguay op een WK, maar na 1970 kwam het land nooit verder dan de laatste zestien. Wel is Uruguay het land met de meeste internationale voetbaltitels. Negentien trofeeën hebben de Uruguayanen gewonnen, waaronder tweemaal goud op de Olympische Spelen van 1924 en 1928. Veertien maal ging de Copa America naar Montevideo, de laatste keer in 1995.

Trivia

Met slechts drie miljoen inwoners is Uruguay het kleinste land dat ooit wereldkampioen werd. Zes landen die ooit op een WK stonden zijn kleiner, waaronder Wales en Trinidad en Tobago. Ter vergelijking: Wales staat 79ste op de FIFA-ranglijst, Uruguay bezet de 19de plek.

Sterspeler

Uruguay is berucht om haar spijkerharde verdedigers. Bijnamen als 'Het Scheermes' en 'de Slager' zijn in de nationale competitie bijzonder populair om verdedigers mee aan te duiden. Op dit WK zal Uruguay echter ook een levensgevaarlijke voorhoede op de been brengen. Het duo Diego Forlán en Luis Suárez is de schrik van menig defensie.

Forlán won tweemaal de Gouden Schoen, was twee keer de topschutter van de Spaanse Primera Division en speelde voor Manchester United, Atletico Madrid en Villareal. Luis Suárez is onbetwist als aanvoerder van Ajax en de beste speler van de Nederlandse velden. Detail: Suárez werd tijdens zijn debuutwedstrijd voor Uruguay met rood van het veld gestuurd. Wegens praten.

Kansen op de Wereldtitel volgens de bookmakers
1:126 (Bwin.com)
1:140 (Betfair.com)

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors