Sarina De toerist uithangen

De toerist uithangen

door Sarina

De afgelopen maand heb ik bezoek gehad uit Nederland. Mijn ouders en mijn broertje en zijn vriendin. Heel erg gezellig en heel fijn om weer bij te praten. Maar ook heel vreemd om ineens weer ‘toerist’ te zijn in Johannesburg en omstreken.

Normaal gesproken zijn de weekenden voor mij vrij gewoon, boodschappen doen, misschien met iemand afspreken of gewoon eens een dagje weg met mijn vriend. Maar nu met mijn ouders gingen we ergens heen. Heel leuk om nieuwe plekken te ontdekken die niet eens zo ver van ons vandaan zijn. Zo zijn we een dagje naar Rietvlei Nature Reserve geweest, in de buurt van Pretoria. Een leuk park waar je mooie uitzichten hebt en leuk kunt picknicken. Heerlijk om er zo eens een dagje uit te zijn! Ook nog een aantal dieren gezien en sommige nog vrij dichtbij, dus al met al, zeker de moeite waard!

Verder weer eens een bezoekje gebracht aan de Botanical Garden in Roodepoort. Dat blijft ook altijd een gezellig en mooi park. Met heel veel bloemen en planten en een hele mooie waterval. En dit is niet eens zo ver bij ons vandaan. 

Suikerbosrand Nature Reserve is ook een bezoekje waard. Het is vooral een mooi park met schitterende uitzichten. We hebben enkele dieren gezien, maar vooral ver weg. Dat was jammer, maar het was heerlijk om er even uit te zijn. 

Het hoogtepunt van de vakantie was toch wel een aantal dagen in Pilanesberg. Ik weet dat Pilanesberg blijft terug komen in mijn columns, maar het is nou eenmaal een heel mooi park en voor ons is het goed te rijden. We hebben het getroffen met de dieren, dus we komen zeker terug!

De toerist zijn zit er voorlopig weer even op. Nu back to normal!

Over Sarina

Sarina de Jonge (29) wilde van jongs af aan al naar Zuid-Afrika. Toen ze een stage kreeg in Soweto werd haar droom werkelijkheid. De natuur is er prachtig en de mensen die er wonen geweldig. De kans om dieren in het wild te zien greep ze natuurlijk met beide armen aan. Ze gaat graag naar gameparks en houdt ervan door het land te reizen.

Weggaan uit Zuid-Afrika wilde Sarina niet meer. Daarom verhuisde ze in 2012 naar Johannesburg. Daar heeft ze eerst een tijdje als vrijwilliger gewerkt en 1 juli kreeg ze een baan aangeboden.

Johannesburg vindt ze nog steeds fantastisch. Ze is het niet altijd eens met wat er in reisgidsen staat over deze stad en daarom wil ze graag haar mening delen. Ook over al haar andere Zuid-Afrikaanse momenten praat ze graag. ‘Ik kijk ernaar uit om maandelijks over mijn ervaringen te schrijven.’

Specialisten Zuid-Afrika

Meer Zuid-Afrika.nl

Sponsors