Sarina Multi-Culti

Multi-Culti

door Sarina

Een van de dingen die ik zo leuk vind aan Zuid-Afrika, is het feit dat er zoveel mensen uit verschillende landen wonen met zoveel verschillende achtergronden. Een van de plaatsen waar ik daar voor het eerst echt mee in aanraking kwam, was op de Craft Market in Rosebank, Johannesburg.

Wanneer je de markt op loopt, hoor je Afrikaanse muziek en mensen die muziek aan het maken zijn. Vervolgens word je door de meeste mensen aangesproken en hoewel hun eerste gedachte is om iets te verkopen, vinden de mensen die op de markt werken het ook leuk als je een praatje met ze maakt. De mensen komen uit verschillende landen van Afrika en verkopen over het algemeen dingen die in hun land gemaakt worden. Niet alleen zou je dus weg kunnen gaan van de markt met een leuke herinnering of een leuk cadeautje, je loopt er erg waarschijnlijk ook weg met nieuwe herinneringen aan de persoon die iets aan je heeft verkocht. Ze zijn erg nieuwsgierig naar waar jij vandaan komt, maar ze zijn ook erg trots op het land waar zij vandaan komen. Op die manier leren we allemaal een beetje. 

Het afdingen wanneer je iets koopt, is ook onderdeel van het hele proces. Ze verkopen er hele leuke en mooie dingen van goede kwaliteit en er is altijd ruimte om te onderhandelen over de prijs. Sommige mensen zeggen zelfs dat het eigenlijk van je wordt verwacht. 

Ik ga altijd weg met goede herinneringen van nieuwe mensen die ik heb ontmoet en met nieuwe kennis van een Afrikaans land of van een gedeelte van een land, of van een bepaalde traditie. Mocht je ooit in Johannesburg zijn, dan zou de markt zeker op je to-do-lijstje moeten staan. Het wordt absoluut een avontuur wat je niet snel zult vergeten.

Over Sarina

Sarina de Jonge (29) wilde van jong af aan al naar Zuid-Afrika. Toen ze een stage kreeg in Soweto werd haar droom werkelijkheid. De natuur is er prachtig en de mensen die er wonen geweldig. De kans om dieren in het wild te zien greep ze natuurlijk met beide armen aan. Ze gaat graag naar gameparks te gaan en door het land te reizen.

Weggaan uit Zuid-Afrika wilde Sarina niet meer. Daarom verhuisde ze in 2012 naar Johannesburg. Daar heeft ze eerst een tijdje als vrijwilliger gewerkt en 1 juli kreeg ze een baan aangeboden.

Johannesburg vindt ze nog steeds fantastisch. Ze is het niet altijd eens met wat er in reisgidsen staat over deze stad en daarom wil ze graag haar mening delen. Ook over al haar andere Zuid-Afrikaanse momenten praat ze graag. ‘Ik kijk ernaar uit om maandelijks over mijn ervaringen te schrijven.’

Specialisten Zuid-Afrika

Meer Zuid-Afrika.nl

Sponsors