Sarina Sightseeing in Jo'burg

Sightseeing in Johannesburg

door Sarina

Vaak wordt Johannesburg door toeristen gezien als een stad waar je aankomt met het vliegtuig en waar je zo snel mogelijk weer weggaat om door te reizen naar het Krugerpark. Een stad waar je je leven niet zeker bent en waar er voor toeristen niks te doen is. Dat is erg jammer, want er is eigenlijk heel erg veel te zien en te doen, als je maar weet waar je ‘zoeken’ moet. In de komende weken wil ik in mijn columns nader ingaan op de dingen die je kunt doen in Johannesburg of andere plekken van de provincie Gauteng, en die makkelijk te doen zijn als dagtripjes. Laat de ontdekkingsreis door Gauteng maar beginnen! 

Ik wil je nieuwsgierigheid wekken door je mee te nemen naar plaatsen waar je makkelijk naartoe kunt reizen vanuit Johannesburg. Sommige van de ervaringen die je op deze plaatsen opdoet kun je alleen daar beleven. Allereerst neem ik jullie mee naar het ‘ontstaan van de mensheid’. Die ligt volgens de Zuid-Afrikanen in Maropeng en de Sterkfontein Caves, die hier ook wel bekend staan als ‘the Cradle of Humankind’. Dit is een erg interessante plaats met een rijke geschiedenis die op een bijzondere manier bijna tot leven wordt gebracht. 

Ook Pilanesberg is een indrukwekkende plek. Het is een gamepark op ongeveer 2 uur rijden van Johannesburg. Pilanesberg is ook erg geschikt als weekendje weg. De big 5 vind je hier samen met nog heel veel andere dieren. Dus plezier gegarandeerd! Als je van markten houdt moet je naar de Neighbourgoods Market en Maboneng Precinct. Dit zijn twee erg bekende markten waar je lekker eten vindt uit alle windstreken en waar je ook veel kunst tegenkomt! Als laatste raad ik jullie Magaliesberg en Suikerbosrand aan. Daar is de natuur schitterend.

Ik hoop dat ik jullie nieuwsgierig heb gemaakt om Johannesburg verder te ontdekken. Hou mijn columns in de gaten, want er volgt een reis terug in de tijd!

Over Sarina

Sarina de Jonge (29) wilde van jong af aan al naar Zuid-Afrika. Toen ze een stage kreeg in Soweto werd haar droom werkelijkheid. De natuur is er prachtig en de mensen die er wonen geweldig. De kans om dieren in het wild te zien greep ze natuurlijk met beide armen aan. Ze gaat graag naar gameparks te gaan en door het land te reizen.

Weggaan uit Zuid-Afrika wilde Sarina niet meer. Daarom verhuisde ze in 2012 naar Johannesburg. Daar heeft ze eerst een tijdje als vrijwilliger gewerkt en 1 juli kreeg ze een baan aangeboden.

Johannesburg vindt ze nog steeds fantastisch. Ze is het niet altijd eens met wat er in reisgidsen staat over deze stad en daarom wil ze graag haar mening delen. Ook over al haar andere Zuid-Afrikaanse momenten praat ze graag. ‘Ik kijk ernaar uit om maandelijks over mijn ervaringen te schrijven.’

Specialisten Zuid-Afrika

Meer Zuid-Afrika.nl

Sponsors